[sbu_post_image]
دیابت بی مزه یک بیماری است که در آن، بیمار مقدار زیادی از مایع رقیق شده را به صورت ادرار از بدن خود دفع میکند. عوامل مختلفی میتوانند باعث بروز دیابت بی مزه در کودکان شوند. این بیماری در اکثر موارد در دوران کودکی یا اوایل بزرگسالی (حدود ۲۰ سالگی) شروع میشود و در مردان شایعتر از زنان است. بروز دیابت بی مزه در کودکان به دلیل اختلال در عملکرد غده هیپوفیز مغز اتفاق میافتد و هر عاملی که موجب بیماری یا نقص عملکرد هیپوفیز شود، میتواند باعث بروز دیابت بی مزه شود.
علل دیابت بی مزه در کودکان
از مهم ترین عوامل بروز دیابت بی مزه در کودکان می توان به وجود تومورهای هیپوفیز یا هیپوتالاموس اشاره کرد. اعمال جراحی روی هیپوفیز یا هیپوتالاموس یا استفاده از مواد رادیواکتیو و اشعه درمانی تومورهای مغزی نیز باید از علل دیگر دیابت بی مزه در کودکان است. عامل دیگر، صدمه شدید به سر در اثر تصادف یا ضربه مغزی است که اغلب با شکستگی جمجمه همراه است.
علائم دیابت بی مزه در کودکان
تشنگی زیاد، دفع مقدار زیاد ادرار رقیق و بدون رنگ (تا 15 لیتر در روز) و خشکی دستها نشانههای بیماری دیابت بی مزه است. تشخیص دیابت بی مزه در کودکان همواره یک چالش در علم پزشکی بوده و به همین دلیل، نوزادان و کودکان خردسال باید به طور مداوم برای علایم اصلی دیابت بی مزه تحت نظارت قرار بگیرند.
برخی از نشانههایی که ممکن است به والدین کمک کند عبارتند از:
– گریه بیش از حد
– کج خلقی
– رشد آهسته تر از مورد انتظار
– درجه حرارت بالای بدن
– کاهش وزن غیر قابل توضیح
در بچههای بزرگتر، علایم دیابت بی مزه عبارت است از:
– خیس کردن رختخواب
– از دست دادن اشتها
– خستگی
ضروری است که به پزشک مشاوره دهید تا بهطور منظم برای تشخیص دیابت بی مزه در کودکان و تشخیص مناسب در این موارد مشورت کنید.
برای آشنایی با ” درمان دیابت بی مزه ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: دانشنامه سلامت. بیتوته. عصر ایران