[sbu_post_image]
بیماری های تیروئید اغلب دارای زمینه ی ارثی می باشند، اما حالت های غیر قابل پیش بینی و شکل های به خصوصی از آن نیز وجود دارد. روی هم رفته بیماری های تیروئیدی در زنان رایج تر از مردان است. گرچه در صورت ابتلا به گواتر شما به راحتی می توانید آن را ببینید اما به جز این حس که چیزی در گلوی شما هست که نباید در آن جا باشد هیچ چیز قابل درکی در گلو احساس نمی شود.
بیماری گواتر ندولر را می توان هم با جراحی و هم توسط ید رادیواکتیو درمان کرد. برخلاف بیماری گریوز، احتمال بروز کم کاری تیروئید در این بیماری کم است. تجویز تیروکسین بعد از عمل جراحی گواتر ندولر برای جلوگیری از رشد دوباره گواتر سابقاً متداول بود و حدود بیست سال اینکار ادامه داشته است. اما در واقع این کار تا زمانی که شما دچار کم کاری تیروئید نشوید ضروری نمی باشد.
75% از پرکاری های تیروئید از طریق بیماری گریوز ایجاد می شود. ایجاد بیماری گریوز در بسیاری ممکن است ارثی باشد با این وجود سایر عوامل نیز در بروز آن دخیل هستند.
بیماری گریوز در زنان بین 40 تا 50 ساله رایج تر می باشد.
سه روش برای درمان بیماری گریوز وجود دارد که عبارتند از داروها، جراحی و ید رادیواکتیو، اما روش واحدی برای درمان همه وجود ندارد. پزشکان متخصص تیروئید قبل از اتخاذ تصمیم نهایی در مورد انتخاب بهترین روش درمانی با شما مشورت خواهند کرد. بعد از معالجه لازم است به صورت دایمی معاینه شوید تا از صحت و سلامتی شما اطمینان حاصل شود.
بیشتر بیماران مبتلا به گریوز دچار برخی از مشکلات چشمی ناشی از پرکاری تیروئید می شوند هرچند ممکن است این مشکلات جزئی باشد، جدی ترین این مشکلات را می توان درمان کرد که این کار معمولاً به تدریج صورت می گیرد.
آشنایی با درمان گواتر و پرکاری تیروئید (کلیک کنید)
منبع: کتاب تیروئید