[sbu_post_image]
با فرض اینکه کودک شما هیچ مشکل پزشکی ندارد، بهتر است به او کالری بیشتری بدهید. برای بعضی از کودکان، افزایش غذاهای سالم چرب که برای قلب ضرری ندارند، مثل آووکادو، گردو، بادام و روغنهای نباتی کالری بیشتری را برای رشد به بدنشان میرساند. وعدههای غذایی سالم و پرکالری به همراه میانوعده به کودکتان بدهید تا به قدر کافی غذا بخورد.
به هیچ وجه برای افزودن وزن کودک، به او غذاهای بیارزش نخورانید. عادتهای غذایی در سنین آغازین کودکی شکل میگیرند و بعدها که ثابت شدند، تغییر دادنشان دشوار میشود.
باید زمان مربوط به وعدههای غذایی را طولانی و لذتبخش کنیم. هر زمان که ممکن است، بنشینید و از وقتی که با هم در یک میز غذا میخورید، لذت ببرید. برای جذب علاقه کودکان به غذا و غذاخوردن، آنها را در فرآیند برنامهریزی غذا، خرید (به طور مثال، از آنها در تهیه میوه و نان از فروشگاه کمک بگیرید) و تهیه مواد غذایی شریک کنید. همچنین، به کودکان اجازه ندهید خود را مشغول فعالیتی دیگر کنند و از خوردن وعدههای غذایی خود دست بردارند. اگر میخواهید کودکان اضافه وزن پیدا کنند، ضروری است که به طور منظم وعدههای غذایی خود را مصرف کنند.
در اینجا فهرستی از غذاهای سالم با کالری بالا تهیه شده که میتوانید به کودکتان بدهید:
لبنیات: شیر کامل، پنیر، پنیر روستایی، ماست، بستنی، سوپ خامهدار، پودینگ
پروتئین: تخم مرغ، کره بادام زمینی، سوپ لوبیا، آجیل
کربوهیدراتها: نان، ماکارونی و پنیر، پاستا، نان تست، پنکک، پوره سیب زمینی، برشتوک گرم
اگر کودکتان بدغذا است و غذاهای جدید را در رژیمش نمیپذیرد، ممکن است پزشک او نوشیدنی های مکمل پر کالری را توصیه کند. این مکملها مزه شیر بستنی میدهند و ویتامینها و املاحِ معدنی را که به بدن کودک نمیرسد، تأمین میکنند.
البته دقت کنید که کودکتان خود را آنقدر با نوشیدنی هایی مثل شیر و آبمیوه سیر نکند که میلی به وعده غذایی اصلی نماند. سعی کنید مصرف آبمیوه را به یک لیوان در روز و شیر را به دو فنجان در روز محدود کنید.
در حالی که علاقهمندید پیشرفت کودکتان را تحت نظر داشته باشید، شروع به وزن کردن مرتب کودک در منزل نکنید، چون باعث نگرانی او میشود و نسبت به کمبود وزن خود آگاه میشود. البته پزشک کودک شما خود ماهی یک بار او را وزن میکند و پیشرفت او را مد نظر دارد. درباره این ملاقاتها عادی باشید و مسئله کمبود وزن را خیلی پررنگ نکنید.
اگر کودک شما کالری کافی را مصرف میکند اما وزن اضافی نمیگیرد، همچنان به همکاری با پزشک خود ادامه دهید تا علت اصلی این وضعیت را شناسایی کنید. از سوی دیگر، اگر فرزندتان غذا نمیخورد، احتمالاً عوامل روانشناختی در پشت این مشکل وجود دارد که باید آن را با متخصص کودکان مشاوره کنید. پزشک کودک شما احتمالاً یک متخصص مورد اعتماد را به شما معرفی خواهد کرد. با صبر و رژیم غذایی مناسب، احتمالاً وزن کودکتان به تعادل خواهد رسید.
منبع: پارسه گرد