[sbu_post_image]
اهداف درمان پرولاکتینوما
مهمترین اهداف از درمان پرولاکتینوما عبارتند از:
- تولید پرولاکتین در حد نرمال .
- بازگرداندن عملکرد غده هیپوفیز به حالت نرمال .
- متوقف نمودن ترشح شیر .
- کاهش سایز غده هیپوفیز .
- برطرف کردن هر گونه علائم و عوارض ناشی از وجود تومور، از جمله سردرد و مشکلات بینایی .
روش های درمان پرولاکتینوما
معالجه پرولاکتینوما شامل دو درمان اصلی دارودرمانی و جراحی به شرح زیر می باشد :
دارودرمانی پرولاکتینوما
داروهای خوراکی معمولا قادر به کاهش تولید پرولاکتین و برطرف نمودن علائم هستند. همچنین ممکن است داروها سبب کوچک شدن تومور شوند. به هر حال معمولا دارودرمانی در طولانی مدت ضروری است.
پزشکان معمولا از داروهایی که به عنوان آگونیست های دوپامین شناخته شده اند برای درمان پرولاکتینوما استفاده می کنند. این داروها معمولا تاثیراتی شبیه به دوپامین دارند ،ماده شیمیایی موجود در مغز که معمولا تولید پرولاکتین را کنترل می کند ،ولی ماندگاری این داروها بسیار بیشتر و تاثیر آنها بسیار قوی تر از دوپامین است. از داروهایی که معمولا بیشتر تجویز می شود می توان بروموکریپتین (پارلودل) و کابرگولین را نام برد. این داروها تولید پرولاکتین را کاهش داده و در بیشتر افراد سبب کاهش سایز تومور می شوند .
دارو درمانی و بارداری
برای زنانی که تمایل به حفظ قدرت باروری خود دارند، بروموکریپتین تجویز خواهد شد . احتمالا پزشک شما توصیه می کند تا مصرف بروموکریپتین و یا کابرگولین را در طی دوران بارداری قطع کنید. البته این داروها برای دوران بارداری نیز بی خطر شناخته شده اند ولی با این وجود احتمالا پزشک مصرف آن را به حداقل ممکن می رساند .
البته در صورتی که اندازه تومور شما بسیار بزرگ باشد، پزشک برای جلوگیری ار بروز دیگر عوارض پرولاکتینوما، ادامه مصرف داروها را پیشنهاد خواهد کرد. اگر شما مبتلا به پرولاکتینوما هستید و قصد باردار شدن دارید، بهتر است قبل از آن با پزشک خود مشورت نمایید .
درمان جراحی پرولاکتینوما
جراحی در مواردی پیشنهاد می شود که دارودرمانی موثر نبوده و مصرف داروی بیشتر برای فرد ممکن نباشد . همچنان ممکن است ، آزاد سازی اعصاب بینایی از فشار تومور ضروری باشد . نوع جراحی بستگی به اندازه و گستردگی تومور دارد.
برای بیمارانی که دارو درمانی در مورد آنها بی اثر بوده و نیز شرایط مناسبی برای انجام عمل جراحی ندارند، رادیو تراپی انتخاب مناسبی خواهد بود.
منبع: پزشک شما