درمان زودانزالی یا انزال زودرس

[sbu_post_image]

محققان پس از سال‌ها مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که دلایل زودانزالی بسیار پیچیده است و ترکیبی از عوامل روانی، زیستی و جسمی را دربرمی‌گیرد. برخی زوجین برای برقراری رابطه جنسی شرایط نامساعدی را در نظر می‌گیرند و تلاش می‌کنند در چنین شرایط نامناسبی، بسرعت به اوج لذت جنسی دست یابند که متأسفانه تداوم این رفتار باعث بروز زودانزالی در مردان می‌شود. از این‌رو پزشکان همواره توصیه می‌کنند زوجین برای این کار محیط آرام، ساکت و بدون استرسی را برگزینند. اختلال و نقص در آلت تناسلی که مانع نعوظ کامل می‌شود، از دیگر علل زودانزالی است. این افراد با ماندگار بودن حالت نعوظ در طول رابطه دچار مشکل هستند، با این حال می‌خواهند در مدت زمان کوتاهی به اوج لذت جنسی برسند که این موضوع باعث زودانزالی در آنها می‌شود. اغلب مردانی که مشکل زودانزالی دارند، از استرس بخصوص پیرامون مسائل جنسی یا دیگر موضوعات رنج می‌برند.

دیر انزالی که گاهی اوقات آن را “اختلال در انزال” نیز می‌نامند، زمانی پدید می‌آید که مردان باوجود تجربه یک دوره طولانی تحریک جنسی (معمولاً 30 دقیقه یا بیشتر)، قادر به رسیدن اوج لذت جنسی (ارگاسم) نیستند. ممکن است برخی مردان اصلاً انزالی نداشته باشند. گاهی اوقات دیر انزالی در مردان موقتی است و می‌تواند برای هر فردی رخ دهد و گاهی هم ممکن است به صورت دائمی اتفاق می‌افتد.

علل جسمی زود انزالی

عوامل زیستی و جسمی بروز زودانزالی هم عبارتند از:

  • میزان غیرطبیعی هورمون‌ها،
  • مقدار غیرعادی مواد شیمیایی مغز موسوم به انتقال‌دهنده‌های عصبی،
  • فعالیت غیرطبیعی سیستم انزال،
  • برخی مشکلات تیروئیدی،
  • التهاب و عفونت پروستات یا مجاری ادراری،
  • وراثت و در موارد نادر آسیب‌های وارد شده به سیستم عصبی ناشی از جراحی یا صدمات.

درمان زودانزالی

در بسیاری از موارد، انزال زودرس خود به خود درمان می‌شود. انجام تمرینات ریلکسیشن و آرام‌سازی و استفاده از متدهای منحرف کردن حواس می‌تواند در به تاخیر انداختن انزال کمک کند. در بعضی مردها ترک مصرف دخانیات و مواد مخدربسیار کمک کننده خواهد بود. متخصص از شما و همسرتان می‌خواهد که روی متدهایی برای به تاخیر انداختن انزال کار کنید. این تکنیک‌ها تشخیص و کنترل احساساتی است که باعث انزال زود رس می‌شود. در سایر موارد برای کاهش حساسیت در آلت تناسلی، استفاده از کاندوم توصیه می‌شود. مشاوره‌ها و رفتار درمانی خط اول درمان این عارضه به شمار می‌رود و می‌تواند اضطراب ناشی از این مساله را کاهش دهد. مرحله بعدی، استفاده از کاندوم است. کاندوم سبب کاهش تحریک‌پذیری می‌شود. در صورتی که یک کاندوم قادر به این کار نباشد از دو کاندوم می‌توان استفاده کرد ضمن اینکه کاندوم سبب جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی و بارداری هم می‌شود. استفاده از دارو، گام سوم در درمان انزال زودرس است. این داروها به این دلیل استفاده می‌شوند که یکی از عوارض جانبی این گونه داروها، جلوگیری از ارگاسم است که باعث به تاخیر انداختن انزال می‌شود.

برخی داروها که عملکرد پیام رسان‌های شیمیایی را در مغز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد نیز می‌تواند عاملی برای بروز مشکل زود انزالی باشد.

درمان زود انزالی با دارو نیز از جمله گزینه‌هایی است که پزشکان معمولا مصرف آنها را همزمان با درمان‌های جنسی به بیمار خود توصیه می‌کنند. برخی داروهای ضدافسردگی و نیز کرم‌های بی‌حس‌کننده موضعی در این خصوص تجویز می‌شود. یکی از عوارض داروهای ضد افسردگی، به تأخیر انداختن زمان ارگاسم در طول رابطه است و پزشک معالج از این عارضه به‌عنوان یک فرصت برای شما استفاده می‌کند تا انزال به تأخیر بیفتد. از دیگر عوارض داروهای ضدافسردگی می‌توان به حالت تهوع، خشکی دهان، خواب‌آلودگی و کاهش میل جنسی اشاره کرد.

پزشک متخصص غدد از «بازدارنده‌های بازجذب سروتونین» استفاده می‌کند که مشهورترین آنها «فلوکستین» بوده و در تأخیر انزال مردان مؤثر است. مبتلایان باید برای اثربخشی این داروها حداکثر تا ده روز آنها را مصرف کنند. در صورت عدم بهبود زودانزالی، پزشک از داروهای دیگری استفاده می‌کند. مصرف روزانه این قبیل داروها ضرورتی ندارد و افراد می‌توانند چند ساعت پیش از برقراری رابطه جنسی از آن استفاده کنند تا علائم زودانزالی را از بین ببرد. در واقع، مصرف داروهای ضد افسردگی در درمان زودانزالی مورد تائید نیست، ولی پزشکان از عوارض این دارو به‌عنوان درمان استفاده می‌کنند. از این‌رو، استفاده خودسرانه و بدون تجویز پزشک ممنوع است.

برای به درمان زودانزالی یا انزال زودرس , آقایان میتوانند از قرص های متفاوتی که ساخته شده و دارای تائیدیه های بهداشتی میباشند استفاده کنند . عمده مزیت قرص های تاخیری نسبت به کرم ها و اسپری ها , تاخیر در انزال بدون ایجاد بی حسی است.

برای آشنایی با ” علت انزال زودرس ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: جام جم سرا. نیک طب

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره