[sbu_post_image]
توصیه می شود كودكان مبتلا به اختلال رشد نوع ۲ و ۳ به پزشك متخصص اطفال رجوع کنند و برای كودكان مبتلا به اختلال رشد نوع ۱ هم بسته به شدت آن اقدامات لازم انجام شود.
هدف از درمان FTT بهبود وضعیت رشد كودك است. در اختلال رشد ارگانیك ابتدا باید عامل بیماری را بر طرف كرد و سپس كمبود تغذیه ای را جبران نمود.(۱۵۰% كالری مورد نیاز برای سن او را باید در نظر گرفت.)
درمان دارویی اختلال رشد در کودکان
معمولا برای همه كودكان سوءتغذیه ای مكمل مولتی ویتامین/مینرال از جمله آهن و روی توصیه می شود.
برای كودكان شیرخوار، شیردهی باید ادامه پیدا كند و حتی اگر بچه توان مكیدن ندارد، مادرباید شیر خود را دوشیده و با فنجان و قاشق كوچك به بچه شیر بدهد.
برای كودكانی كه غذا دریافت می كنند، باید دفعات تغذیه را بیشتر كرد و هر ۳-۲ ساعت یكبار یا بیشتر به او غذا داد.
درمان تغذیه ای اختلال رشد در کودکان
برای بالا بردن كالری غذا، به هر وعده غذایی كودك بهتر است ۲-۱ قاشق مرباخوری روغن مایع یا كره اضافه شود.
استفاده از جوانه غلات (گندم و ماش)، عصاره استخوان قلم، پودر كنجد یا بادام به مغذی كردن غذای كودك كمك می كند.
مصرف زیاد آب میوه و نوشیدنی های شیرین (اغلب در مقادیرcc ۹۰۰-۳۶۰) می تواند FTT را تشدید كند. مصرف آب میوه باید تا زمانی كه كودك به وزن مناسب نرسیده است بهcc ۱۸۰-۱۲۰ محدود شود.
با توجه به اینكه تغذیه خوب در سالهای اول زندگی اهمیت زیادی دارد، كودكانی که دارای اختلال رشد هستند، در اثر سوءتغذیه در معرض خطر عقب ماندگی ذهنی و رفتاری هستند (مانند دیر زبان باز كردن، اختلالات رفتاری و …).
كودكان FTT زیر یكسال و به خصوص زیر ۶ ماه، یعنی زمانی كه مغز بیشترین میزان رشد خود را دارد، ازاین نظر در معرض خطر بالایی هستند و لذا باید به تغذیه كودكان در این سن توجه كافی نمود.
منبع: ویستا