[sbu_post_image]
اولین نکته در درمان اختلال رشد شناسایی علت زمینهای و اصلاح آن است، اما دو اصل وجود دارد که بدون در نظر گرفتن علل اختلال رشد همواره باید به آنها توجه داشت.
1- تمامی کودکان مبتلا به اختلال رشد برای دستیابی به رشد احتیاج به رژیم غذایی پرکالری دارند.
2- تمامی کودکان مبتلا به FTT یا اختلال رشد باید به طور مداوم توسط پزشک، پیگیری شوند. معمولاً این کودکان تا زمانی که به رشد مطلوب دست یابند و این روند مثبت حفظ شود، حداقل ماهی یکبار توسط پزشک بررسی میشوند.
شاید عجیب به نظر برسد که سوء تغذیه یک عامل شایع در اختلال رشد است، اما با در نظر گرفتن اینکه انرژی مورد نیاز شیرخواران تقریباً 3 برابر بزرگسالان است درک این موضوع که شیرخواران چقدر سریع میتوانند دچار اختلال رشد شوند، آسان میشود.
اغلب کودکان مبتلا به FTT به صورت سرپایی درمان میشوند و بستری کردن به ندرت لازم میشود. وقتی که وضعیت سلامت کودکان نگرانکننده است یا هنگامی که FTT خیلی شدید است، درمان سرپایی کودک نتیجهای ندارد و باید کودک را بستری کرد.
در کودکانی که از خوردن غذا امتناع میکنند و در نتیجه میزان کالری توصیهشده را نمیتوانیم از راه دهان به آنها برسانیم، از لولههایی استفاده میکنیم که از راه بینی وارد معده آنها میشود (Nasogastric tube) و از این طریق غذا را به حالت مایع در طول شب وارد معده آنها میکنیم.
یا در کودکانی که نمیتوانند غذا را هضم یا جذب کنند، باید از تغذیه وریدی (total parental nutrition) استفاده شود.
منبع: کودک خانه