[sbu_post_image]
بهترین راه برای تعیین شانس افزایش قد مراجعه به یک متخصص ارتوپدی و متخصص غدد درون ریز است. بهترین روشهای افزایش قد حتی برای افراد با شانس بسیار بالا نیاز به زمان دارد. این راه را یک شبه نمیتوان طی کرد. از ورزش غافل نشوید. ورزش علاوه بر اینکه هزینه زیادی ندارد، اگر هم به افزایش وزنتان کمک نکرد به سلامتی شما کمک زیادی میکند و نهایتا اینکه منطقی باشید. ورزشهایی مثل بسکتبال، والیبال، شنا، بدمینتون و تنیس برای کمک به افزایش قد بسیار مفید اند
.به طور معمول در سنین 15 تا 17 سالگی در دختران و 16 تا 18 سالگی در پسران، صفحات رشد(صفحات غضروفی استخوان) بسته می شوند و امكان افزایش قد، پس از آن وجود نخواهد داشت.
بسته شدن صفحه رشد بارها و بارها از سوی پزشكان و متخصصان به مردم و به ویژه جوانان تأكید شده است كه افزایش قد جز در موارد خاص و برای درمان برخی بیماریها از هیچ طریق دیگری امكانپذیر و مورد تأیید نیست. جراحی های افزایش قد نیز به هیچ وجه جنبه زیبایی ندارد در مواردی با صلاحدید پزشك و برای درمان به كار گرفته میشود. داروها در سنین خاص؛ سنین قبل از بلوغ و قبل از بسته شدن صفحه رشد در برخی افراد با تأیید پزشك كاربرد دارد اما عملاً بعد از بسته شدن صفحه رشد این داروها به جای تقویت اثرات نرمال و فیزیولوژی، اثرات مخرب دارد.
یكی از ملموسترین این عوارض رشد عرضی استخوانهاست. (بیماری آكرومگالی) در این بیماری كه بر اثر افزایش سطح هورمون رشد پس از دوران بلوغ و بسته شدن صفحه رشد اتفاق میافتد، استخوانها به جای رشد طولی دچار بد شكلی و رشد عرضی میشوند. به باور این پزشك ارتوپد در عین حال اغلب موارد اثرات این داروها غیرقابل پیشبینی است.
داروهای افزایش قد تبلیغی به هیچ عنوان طبیعی نیستند و در فرمول خود تركیبات هورمونی دارند و در واقع دامی تبلیغاتیاند كه برخی افراد شكار این تبلیغات شده و عوارضی را تجربه میكنند كه غیرقابل برگشت است. بد شكلی استخوان، تغییرات رشدی، رشد مو یا بعضی دخالتها در ارگونومی فرد منتج به رشد نامتناسب میشود كه اغلب با عوارض روحی روانی همراه است. به بیان دیگر از آنجایی كه این داروها هورمونی هستند روی سایر هورمونهای ترشح شده در بدن تأثیر میگذارند و باعث افزایش یا كاهش ترشح سایر هورمونها سبب اختلالات كلی در سطح بدن میشوند.
مصرف داروهای محرك رشد قدی را در موارد خاص آن هم در سنین خیلی پایین و با تجویز پزشك متخصص غدد جایز میداند. به طور مثال در مواردی كه غدد داخلی فرد مشكل دارد یا در افرادی كه هایپوتیروئید هستند یا غدد رشدشان مشكل دارد، البته در سنین پایین میتوان داروهای هورمونی مناسب تجویز كرد اما در سنین بالا تجویز و مصرف چنین داروهایی مشكلساز خواهد بود. دكتر حسنزاده ادعای این تبلیغات درباره طبیعی، بدون عوارض جانبی و غیرهورمونی بودن داروهای افزایش قد را رد میكند و ارزیابیاش از این غلو و هجمه تبلیغاتی، دستیابی به سود و فروش بیشتر است.
آشنایی با انواع داروهای افزایش قد (کلیک کنید)
منبع: اسمارت. صراط