جراحی ترمیمی دستگاه تناسلی مبهم

[sbu_post_image]

مطالعه بر روي بیماران مبتلا به ابهام تناسلی نشان داده است که هیچکدام از عوامل نظیر نوع کروموزوم، نوع غده جنسی، و حتی دستگاه تناسلی خارجی به تنهایی اساس تعیین جنسیت نمی باشد. در این بیماران درجه مردانه شدن اندام تناسلی خارجی ارتباط قوي با سیستم عصبی مرکزي ندارد. در بعضی جوامع، فوائد اجتماعی، فرهنگی واقتصادي پسر بودن خیلی بیشتر از میزان کارایی و عملکرد آلت مردانه پسر است و این در تصمیم گیري براي تعیین جنسیت نقش مهمی دارد.

درمان جراحی ابهام تناسلی

بهترین زمان براي جراحی ترمیمی در صورت امکان زیر سن 6 ماهگی است، زیرا وجود ابهام تناسلی  باعث اختلال در هویت جنسی میشود. بدلیل شانس بدخیمی در غده جنسی در بیماري که از نظر کروموزومی پسر ولی بعنوان دختر تربیت می شود باید در زمان مناسب ا قدام به عمل جراحی و برداشتن غده جنسی شود. در برخی از فرمهاي ناهنجاري ژنتیک دوجنسی کاذب مردو ناهنجاري غده جنسی شانس تومور غده جنسی بالا است. اگرچه میزان بروز تومور غده جنسی در زمان نوجوانی افزایش مییابد در دهه اول زندگی نیز میتواند دیده شود.

از طرفی وجود غده جنسی و ترشح هورمون ممکن است در تضاد با جنس انتخاب شده براي تربیت باشد. لذا پیشنهاد میشود همزمان با ترمیم ابتدایی اندام تناسلی خارجی برداشتن غده جنسی انجام شود. در موارد خاص مانند مقاومت به آندروژن یا تستیکولارفمینیزاسیون یا همان مردهای زن نما(shemale) توصیه میشود که این عمل در اواخر دوره نوجوانی انجام شود تا غده جنسی به عنوان منبعی براي تولید استروژن عمل کند. در این موارد استفاده از ” ام.آر.آي” لگن هر1تا2سال جهت غربالگري نئوپلاسم (سرطان)غده جنسی پیشنهاد میشود.

تهیه وتنظیم: دکتر سید حسین دهقان منشادی فوق تخصص غدد-متابولیسم ورشد
برگرفته ازکتاب مرجع طب غدد ویلیامزوکتاب مرجع طب کودکان نلسون

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره