[sbu_post_image]
پس از بررسی غدد، اولین مسئلهای که برای کم مویی پسران مطرح میشود، مسئله نژادی و ارثی است. هورمونهای تستوسترون در پسران در سنین ۱۳ تا ۱۷ سالگی، هنگام بلوغ، موهای کرکی را در نواحی خاصی که گیرنده تستوسترون دارند، به موهای نهایی تبدیل میکنند. این نواحی شامل ریش، سبیل، قسمت جلوی سینه، کتفها و تنه هستند که به مجرد بلوغ، از حالت کرکی به موهای نهایی تبدیل میشوند. موهای نهایی دارای دوره رشد طولانی هستند و حدود ۱ سانتیمتر در ماه میتوانند رشد کنند. در ادامه شما را با تقویت موهای صورت در پسران بیشتر آشنا می شویم.
برای تقویت موهای صورت، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
1. استفاده از پوسته چوبی فندق: پوسته چوبی فندق را جدا کرده و سوزانید. سپس خاکستر حاصل را به موی صورت (ریش، سبیل، ابرو) مالیده و ماساژ دهید.
2. استفاده از روغن بادام و پوسته زیتون: مقداری روغن بادام را با پوسته زیتون مخلوط کرده و حدود ۳ روز بگذارید. سپس آن را جوشانده و صاف کنید. این مایع برای تقویت موهای مژه و ابرو مفید بوده و همچنین باعث روییدن و پرپشت شدن موهای صورت میشود.
3. استفاده از هورمون دنبلان: هورمون دنبلان برای پرپشت کردن ریش و سبیل بسیار موثر است. میتوانید از ورقههای نازک دنبلان استفاده کنید و آنها را بر روی صورت و قسمتهای مورد نظر قرار داده و پس از گذشت ۱ ساعت آنها را برداشته و صورت خود را بشویید. این عمل را هر روز تکرار کنید تا نتایج را مشاهده کنید.
4. استفاده از میوههای چرب مانند گرود و بادام: میوه سفید نارگیل و مغزهای چرب مانند گرود و بادام را ریز کرده و بر روی ابروها و سبیل مالیده و باعث مشکی شدن و پرپشت شدن آنها میشود.
5. مالیدن زرده و سفیده تخم مرغ: مالیدن زرده و سفیده تخم مرغ به موهای صورت، باعث افزایش رشد ریش و سبیل و پرپشت شدن آنها میشود.
6. استفاده از سیر و تره کوهی: سیر را بسوزانید و به صورت خاکستر درآورید و به آن تره کوهی نیز اضافه کنید. این مواد را در روغن زیتون جوشانده و به صورت خود بمالید.
7.شستن صورت با آب باقلا، لعاب ختمی و عصاره لبلاب و عشقه بسیار مفید است. همچنین استفاده از روغن زرده، روغن مورد یا روغن سیاه دانه برای رشد ریش و سبیل نیز توصیه میشود. برای تهیه هر یک از این روغنها، 20 گرم از مواد مورد نظر را در 40 گرم روغن بجوشانید، سپس مخلوط را صاف کرده و از آن استفاده کنید.
8.همچنین مالیدن آبی که از شاخه درخت انگور در زرده تخم مرغ حل شده، برای رشد ریش و سبیل مفید است. استفاده از روغن مورد و آمله در دوره صفویه و قبل از آن، در ایران معمول بوده است. این روغن به عنوان تقویتکننده و کمک به رویش مو، به خصوص ابرو، بسیار موثر است.
9.برای تقویت موی مژه و ابروها، ماساژ پوست با روغن زیتون مفید است. همچنین میتوان از روغن کرچک نیز برای تقویت موی مژه و ابروها استفاده کرد. همچنین برای تقویت ابروها، میتوانید یک قاشق چایخوری سفیده و زرده تخم مرغ را خوب بزنید و به مدت 5 دقیقه روی ریشه موهای ابرو بمالید، سپس با آب بشویید و برس بزنید.
تذکر:
یادتان نرود که گاهی علت کم پشت بودن ریش و سبیل، کم خونی بوده، که بهترین راه برای درمان آن، استفاده از مواد خون ساز می باشد مثل: قلم استخوان، هویج، اسفناج، شنبلیله، زردآلو، انار و…
کم خونی یکی از علل اصلی ریزش مو است. غذاهای غنی از آهن مثل جگر ، انواع گوشت، غلات سبوس دار ، سبزیجات سبز برگی شکل مثل اسفناج، تخم مرغ ، خرما و کشمش را زیاد مصرف کنید. البته در دوران بارداری نباید بیش از یک بار در هفته جگر مصرف کرد ، زیرا جگر یکی از منابع غنی ویتامین A است که با مصرف بیش از حد آن در دوران بارداری ، مادر دچار هایپرویتامینوز A ( مسمومیت با ویتامین A ) می شود و این مسمومیت باعث ایجاد اختلالات صورت ، استخوان و مغز در نوزاد می گردد. بیشتر ساختمان مو از پروتئین تشکیل شده است. برای تقویت موهای صورت در پسران، رژیمی غنی از پروتئین مصرف کنید. این رژیم شامل جگر گوساله، مخمر و جوانه گندم است. این مواد غذایی غیر از پروتئین، حاوی مقادیر زیادی ویتامین های گروه B هستند که برایتقویت موهای صورت در پسران لازم هستند.بررسی ها نشان می دهد پروتئین سویا مو را تقویت می کند و رشد آن را افزایش می دهد. سایر منابع غنی از پروتئین شامل تخم مرغ، پنیر کم چرب، شیر ، ماست، ماهی ، حبوبات و مخمر است .ویتامین C ، جذب آهن را در بدن افزایش می دهد. پس به مقدار کافی میوه و سبزی مصرف کنید.ویتامین E نیز برای تقویت موهای صورت در پسران لازم است. پس در برنامه غذایی روزانه خود از منابع غذایی آن استفاده کنید که شامل آجیل، دانه های خوراکی و روغن های گیاهی مثل روغن زیتون است. اگر ریزش مو به دلیل کم کاری تیروئید است، منابع غذایی حاوی ویتامین A و ید را به مقدار بیشتری مصرف کنید که شامل هویج، اسفناج، روغن دانه ها مثل روغن تخم کتان، گردو و تخمه کدو و نمک یددار است. اگر دچار کمبود ید هستید، شلغم ، کلم ، خردل، سویا، بادام زمینی و ارزن را مصرف نکنید.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان نداشتن ریش و سبیل آقایان ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تقویت موهای صورت در پسران مطالعه فرمایید.
منبع: پزشکی. دکتر سلام. تاپ پاتوق