[sbu_post_image]
با استفاده از يک رژيم غذايي مغذي از مواد مغذي حتي در کودکاني که پدر و مادر از نظر ژنتيک قد متوسط يا کوتاهي دارند، مي توان رشد قدي بيشتري داشت.
نکته اي که بايد به آن توجه کنيم آن است که نقش تغذيه در رشد قدي، به قبل از دوران بلوغ باز مي گردد. به محض آنکه نوجوان بالغ شد، ديگر با تغذيه نمي توان به رشد قدي او کمک کرد. به همين دليل توصيه مي شود قبل از رسيدن کودک به دوران بلوغ مصرف مواد غذايي زير را افزايش دهيم:
- مواد کلسيم دار که در شير و لبنيات و ماست کم چربي موجود است.
- خانواده کلم شامل گل کلم، برگ کلم و…
- دانه کنجد به دليل امگا 3 بالا و کلسيم بالا
- مواد غذايي حاوي ويتامين A يا حاوي پيشتاز ويتامين A
- بتاکاروتن که در هويج، انبه و خرمالو موجود است.
- منابع غني ويتامين C مثل مرکبات.
فقر آهن و اختلال رشد
در نهايت بايد کودک را از نظر فقر آهن كنترل كنيم زيرا فقر آهن خود زمينه را براي اختلال در رشد قدي فراهم مي کند. معمولا کودکاني که دچار کم خوني اند هم وزن گيري خوبي ندارند و هم قدشان کوتاه مي ماند.
ارتباط اختلال رشد و خواب
غير از تغذيه آنچه بر رشد قدي کودکان تاثير ميگذارد يک خواب آرام شبانه است. خيلي از بچه ها ممکن است بعدازظهرها دو ساعتي بخوابند اما شبها دير بخوابند و صبح زود بلند شوند. اين نوع خوابيدن ملاک نيست. خوابيدن در شب بايد در شرايطي باشد که هورمون ملاتونين يا هورمون خواب ترشح شود.
نبايد فراموش کرد يکي در زمان خواب و يکي در زمان فعاليت روزانه هورمون رشد ترشح مي شود. بسيار مهم است که کودکان خواب آرام شبانه داشته باشند و به اندازه کافي فعاليت کنند. توصيه مي شود حتي الاامکان يک ساعت قبل از خواب، کودک قندهاي ساده مثل شکر، شکلات، آبنبات، تافي و… مصرف نکند، چون قندهاي ساده خود در هورمون رشد اختلال ايجاد مي کنند و وقتي هورمون رشد به اندازه کافي ترشح نشود، رشد قدي تا حدي دچار اختلال مي شود.
منبع: سلامت