[sbu_post_image]
کولیک با حملات تحریک پذیری وگریۀ بدون علت شیرخوار سالم وتندرست مشخص می شود. گریه کودک ممکن است شدید باشد،کوتاه مدت بوده و یا ساعتها ادامه یابد. حملات درشکلهای مشخص در ساعات آخر بعدازظهریا شب هنگام رخ می دهد اما در هر زمانی ممکن است بروز کند. شروع آن معمولاًدر 3-2 هفتۀ اول زندگی است وطی سه ماه حملات فروکش می کند،گرچه گاهی اوقات بیش ازاین طول می کشد. کولیک در 20-10 در صد شیرخواران عارض می شود.علت آن گرچه ناشناخته است،احتمالاً چند عامل مختلف در آن دخالت دارند. شیرخوار، والدین و عوامل محیطی هر کدام نقش بالقوه مهمی را ایفا می کنند.
مؤثر ترین ومناسب ترین اقدام برای حملات کولیک در آغوش کرفتن کودک و آرام کردن است.
مادران در سه ماهۀ اول عمر فرزندانشان مجبورند توجه زیادی به گریه های آنان وآرام کردنشان بنمایند،ولی کودک در اواخر یک سالگی،بتدریج از سایر وسایل برای برقرار کردن ارتباط وبیان و نیازهایش استفاده می کند. با این وجود بعضی اوقات این امر غیر ممکن است،بخصوص در مواردی که باید کودک را 24 ساعته بغل کرد تا جلوی گریه کردنش گرفته شود.همچنین،زمانی که کریۀ طفل با در آغوش گرفتن او قطع نشود،تلاش زیاد جهت آرام کردن او می تواند به نتیجۀ عکس بینجامد وتنها احساس خستگی و گناه را در والدین بیفزاید.
سایر روشهایی که ممکن است مؤثر افتد، شامل حرکت آرام و یکنواخت (برای مثال گهواره یا چرخ های اتوماتیک یا سواری در ماشین)، نوا یا موسیقی یک آهنگ ممتد(برای مثال ساعت زنک دار مکانیکی،رادیو) آرام کننده ها یا قرار دادن یک بطری آب گرم در مجاورت شکم بچه می باشند.
رژیم غذائی برای کودکان کولیکی
قبل از هر چیزی توجه به این نکته ضروری است که هرگز مادر را به دلیل نحوه تغذیه نوزاد یا رژیم غذائی او مورد سرزنش قرار ندهید و او را مسئول بروز کولیک ندانید.
هر چند که عامل تغذیه میتواند به خودی خود مهم باشد. حذف شیرهای گاوی و فرآورده های لبنی از این قبیل رژیم غذای مادر و نوزاد میتواند در درمان کولیک موثر واقع شود.
کاهش مصرف کافئین، مصرف چای، قهوه و دیگر نوشیدنی های غیرضروری میتواند در درمان کولیک موثر باشد.
منبع: دکتر طیبی