[sbu_post_image]
کودکان چاق معمولا از نظر اجتماعی منزوی و گوشه گیر بوده و هر چه قدر بزرگ شده و به سن دبستان، راهنمایی و دبیرستان می رسند از جمع بیشتر دور شده و از نظر روان شناسی این مساله کاملا مشخص است که نسبت به ظاهر فیزیکی خود اعتماد به نفس ندارند.
تاثیر چاقی و هورمون های جنسی بر افزایش قد
چاقی بر افزایش قد همه تاثیر می گذارد معمولا دیده شده افراد چاقی که از کودکی چاق بوده اند حتی اگر از نظر ژنتیکی قد بلند بوده اند نسبتا قد کوتاه بوده در مقایسه با هم سن و سالان خود قد کوتاه هستند. علت این موضوع آن است که در بدن هورمونی به نام لپتین از سلول های چربی بدن ترشح می شود. هر چه قدر تعداد سلول های چربی در بدن بیشتر باشد، میزان ترشح هورمون لپتین بیشتر خواهد بود. یکی از فاکتورهای کلیدی که در بلوغ دختران و پسران اهمیت دارد، این است که لپتین در بدن ترشح می شود. با شروع نوجوانی، ما شاهد تجمع چربی در بدن هستیم. با تجمع چربی، ترشح هورمون لپتین هم آغاز می شود که خود این هورمون بر هیپوتالاموس تاثیر گذاشته و سبب ترشح هورمون های دیگری می شود. همچنین بر هیپوفیز تاثیر گذاشته و سبب ترشح هورمون های جنسی دیگری شده و در نهایت بر اندام های تناسلی اثر گذاشته و سبب ترشح هورمون هایی مثل استروژن و پروژسترون در دختران و تستوسترون در پسرها می شود.
در یک کودک چاق به طور طبیعی هورمون لپتین ترشح می شود و لپتین خود محرکی برای ترشح هورمون های جنسی شده و سبب بلوغ زودرس در کودکان می شود که پیامدهای اجتماعی زیادی را به دنبال دارد.
هورمون های جنسی می توانند بر صفحات رشد استخوانی اثر کرده و زودتر از موعد سبب بسته شدن رشد این صفحات شوند، در نتیجه افزایش قد متوقف شده و فرد کوتاه قد می ماند. در بزرگسالی این کودکان به افراد چاق قد کوتاه تبدیل می شوند که هم چاقی و هم کوتاهی قد اعتماد به نفس آنها را گرفته و سبب بروز مشکل در زندگی آنها می شود.
منبع: سیبدونه