تأثیر سایر بیماری ها بر روی تیروئید

[sbu_post_image]

بیماری ها، چه ناگهانی (همانند ذات الریه یا حمله ی قلبی) و چه طولانی مدت (همانند آرتروئید روماتوئید یا افسردگی) ممکن است در نتایج آزمایش های خون مربوط به هورمون های تیروئید تأثیر داشته باشند یا ممکن است تأثیری روی نتیجه ی این آزمایش ها نداشته باشند.
نتایج آزمایش های خون مربوط به هورمون های تیروئید نباید به صورت مجزا تجزیه و تحلیل شوند، بلکه باید بعد از بررسی هم زمان نتایج معاینات پزشکی تصمیم به درمان کم کاری تیروئید و یا پرکاری آن گرفته شود.
آزمایشگاه های مختلف، از اندازه های مرجع تا نسبتاً متفاوتی برای اندازه گیری هورمون های تیروئید استفاده می کنند. هرچه علایم عملکرد نادرست تیروئید شدیدتر باشد نتایج آزمایش خون غیر طبیعی تر خواهد بود. نتایج آزمایش خون این امکان را به متخصص می دهد تا مقدار تیروکسین مورد نیاز را مشخص کند.
برخی از بیماری ها می توانند در نتایج آزمایش خون مربوط به هورمون های تیروئید تأثیر گذاشته و به اشتباه پرکاری یا کم کاری تیروئید را نشان دهند.

کم کاری تیروئید در نوزادان ، 10 درصد از نوزادان را شامل می شود . این عارضه به صورت گذرا یا موقتی است. دلیل بروز این نوع از کم کاری تیروئید معمولاً آن است که مادر نوزاد در دوران بارداری برای کم کاری تیروئید تحت درمان قرار گرفته است یا سابقه ابتلاء به بیماری‌های غده تیروئید را دارد و یا اخیراً مواد حاوی ید مصرف کرده است. کم کاری تیروئید مادرزادی گذرا در هر فرد می‌تواند از چند روز تا چند ماه طول بکشد، اما نهایتاً به خودی خود برطرف می‌شود و به هیچ درمانی نیاز نخواهد داشت. اگر غده تیروئید در کودک شما در جایگاه درست خود تشکیل شده است و هیچ گونه ناهنجاری در شکل آن دیده نمی‌شود، پس به احتمال زیاد کم کاری تیروئید در این کودک از نوع گذرا می‌باشد.

رژیم غذایی و بیماری های تیروئید

شاید شما چیزهایی در مورد ارتباط ید با غده ی تیروئید شنیده اید. در واقع ید بخش اصلی مولکول های تیروکسین (T4) و تری یدوتیروئین (T3) می باشد. نبودن ید در غذا می تواند باعث گواتر یا حتی کم کاری تیروئید گردد. به طور معمول این وضعیت برای کسانی که در کوهستان ها و به دور از دریا زندگی می کنند همانند منطقه ی هیمالایا پیش می آید. در کشوری نظیر انگلستان به دلیل وجود ید کافی در مواد غذایی نیازی به استفاده از ید به طور جداگانه نیست. نمک یددار برای آن دسته که در مورد وجود ید در رژیم غذایی خود تردید دارند در سوپرمارکت ها موجود می باشد با این وجود مصرف بیش از حد ید باعث بیماری های تیروئیدی و ایجاد کم کاری و یا پرکاری تیروئید می شود.

آشنایی با درمان اختلالات تیروئیدی (کلیک کنید)

منبع: کتاب تیروئید

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره