بیماری های تیروئید در بارداری

[sbu_post_image]

بیماری های تیروئید در بارداری اثرات نا مطلوبی بر جنین می گذارد پرکاری و کم کاری تیروئید در بارداری دارای اهمیت ویژه ای است زیرا نه تنها روی مادر بلکه برجنین نیز می تواند تاثیرات نامطلوبی داشته باشد.

تیروئید جنین از حدود 16 هفتگی شروع به فعالیت می کند و قبل از ان رشد جنین و متابولیسم آن وابسته به گذشتن هورمون های تیروئید از جفت یعنی بدن مادربه جنین است. لذا کمبود ید و یا هر نوع اختلال در عمل تیروئید مادر می تواند سبب اختلال در جنین شود.

مشکلات ناشی از بیماری های تیروئید در بارداری

مشکلات اصلی ناشی از بیماری‌های تیروئید در دوران بارداری، شامل اختلال در رشد سلول‌های مغزی و در نتیجه کاهش ضریب هوشی و یادگیری طی زندگی می‌باشد. همچنین، گاهی اوقات تیروئید مادر ممکن است طبیعی باشد و از هر هزار کودک متولد شده، یک نفر بدون فعالیت مطلوب تیروئید داشته باشد. بهتر است پرکاری تیروئید در این افراد هنگام تولد تشخیص داده شود تا اختلالات رشد ذهنی و جسمی در آنها رخ ندهد. به همین دلیل، امروزه هر نوزادی که به دنیا می‌آید، آزمون تیروئید را انجام می‌دهند.

بیماری‌های تیروئید مادران باردار باید در سه ماه اول بارداری تشخیص داده شود و به درمان آنها پرداخته شود. درمان نکردن کم‌کاری و پرکاری تیروئید ممکن است باعث سقط جنین، زایمان زودرس و اختلال در رشد جسمی و ذهنی نوزاد در آینده شود. با توجه به هزینه بالای تست غربالگری، امروزه این غربالگری مختص زنانی است که دارای عوامل پرخطر تیروئید در دوران بارداری هستند. همچنین، توصیه می‌شود افرادی که مبتلا به تیروئید یا سابقه این بیماری در خانواده دارند، قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنند. با انجام برنامه غربالگری نوزادان در روز‌های ۳ تا ۵ تولد، می‌توان از بروز عوارضی مانند عقب‌ماندگی ذهنی، کوتاهی قد و کم‌شنوایی نوزادان پیشگیری کرد.

زنانی که در دوران بارداری به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستند، در صورت عدم درمان و کنترل مناسب، ممکن است نوزادانی را به دنیا بیاورند که دچار کم‌کاری تیروئید از طریق وراثت هستند. زنان باردار نیاز دارند که مقدار ید بیشتری را دریافت کنند و رژیم غذایی خود را طوری تنظیم کنند که نیاز بدنشان به ید را تامین کند. میزان ید مورد نیاز زنان باردار حدود ۲۵۰ میکروگرم در روز است که بیشتر از میزان مورد نیاز سایر افراد است.

تیروئید نقش بسیار مهمی در رشد و تکامل مغز در دوران جنینی و چند سال اول زندگی بعد از تولد دارد. کمبود این هورمون در بدن نوزاد می‌تواند منجر به بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید شود که باعث عقب‌ماندگی ذهنی در کودک می‌شود.

بنابراین، با تشخیص و درمان به موقع بیماری‌های تیروئید در دوران بارداری و پیگیری و کنترل آن، می‌توان از ایجاد مشکلات برای نوزادان جلوگیری کرد.

برای آشتایی با ” درمان کم کاری تیروئید در بارداری ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: دانش. هرمزگان نیوز

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره