بارداری و سندرم گریوز

[sbu_post_image]

اگر علایمی بیماری گریوز را داشته باشید، پزشک متخصص اختلالات غده تیروئید به شما یک سری آزمایش می دهد تا به تشخیص قطعی برسد. این آزمایش ها عبارتند از : آزمایش هورمون تیروئید در خون، عکس رادیوگرافی، تست آنتی بادی
تشخیص بیماری گریوز طی دوران بارداری مشکل می باشد، زیرا علائم آن با برخی علائم طبیعی بارداری مانند خستگی و اختلال ضربان قلب مشترک است. همچنین پزشک نمی تواند برای فرد رادیوگرافی تجویز کند.

کنترل گریوز در بارداری

بارداری با ایجاد تغییر در هورمون های بدن همراه است. تغییر هورمون ها بر تیروئید اثر می کند و مشکلات تیروئیدی نیز بر رشد جنین اثر می گذارند. در بسیاری از زنان مبتلا به گریوز، علائم بیماری در سه ماهه اول بارداری بدترمی شود و در ادامه بارداری، فرد روند بهبود را طی می کند. گاهی علائم بیماری بعد از زایمان هم دوباره بدتر می شود. به همین دلیل درمان اختلالات تیروئید در بارداری برای افراد مختلف متفاوت است.
پزشک متخصص تیروئید که فوق تخصص غدد و متابولیسم دارد؛ با روش های درمانی مناسب باید این بیماری را در دوران بارداری و پس از آن کنترل کند.
پزشک، میزان هورمون های تیروئید فرد را به طور منظم چک می کند. اگر در سه ماهه اول بارداری، دارویی نیاز بود، آن را تجویز می کند. جراحی تیروئید برای افراد باردار به ندرت انجام می پذیرد.

شیردهی و گریوز

بسیاری از افراد مبتلا به گریوز که دارو مصرف می کنند، می توانند به فرزند خود شیر دهند. تنها تعداد کمی از افرادی که از داروهای خاص استفاده می کنند، نباید به کودک خود شیر بدهند. در هر صورت برای مصرف دارو در زمان شیردهی، حتما با پزشک متخصص اختلالات تیروئیدی مشورت کنید تا ضرری برای کودکتان نداشته باشد.

منبع: تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره