اختلالات قاعدگی در دختران نوجوان

[sbu_post_image]

یكی از مسائل مهمی كه در زمان بلوغ برای دختران جوان مشكل‌ساز می‌شود، اختلال در نظم قاعدگی (پریود)‌ دختران است و از آنجا كه هنوز محور مغز تخمدان تكامل پیدا نكرده است ممكن است فرد تا چندین ماه دچار دیركرد پریود شود یا به صورت نامنظم و به صورت لكه‌بینی دچار خونریزی شود و یا موجب طولانی شدن پریود شود.علت خونریزی بعد از پریود و لکه بینی ممکن است به علت تغییرات در سطح هورمون‌ها اتفاق بیفتد.

بهترین راهكار در مواجهه با این مشکل «حفظ آرامش» است زیرا در این سن تغییرات هیجانی همراه بحران‌های روحی می‌تواند مسائل را تشدید كند.

قرص های ضد بارداری برای رفع اختلالات قاعدگی

گاهی از سوی برخی پزشكان جهت رفع اختلالات قاعدگی به دختران جوان، قرص‌های ضدبارداری تجویز می‌شود كه باید گفت مصرف این قرص‌ها نه تنها كمكی به وضعیت فرد نخواهد كرد بلكه برای وی پریودی مصنوعی و كوتاه مدتی را به همراه خواهد داشت كه طی آن هورمون اضافه‌ای نیز به بدن تحمیل می‌شود.

مصرف قرص‌های ضدبارداری را در صورت صلاح دید پزشك، فقط در مواقع خونریزی‌های زیاد و ظهور كیست‌های تخمدانی و درمان لکه بینی در قاعدگی  توصیه می‌كند.

همچنین بهتر است یك تا 2 سال پس از شروع پریود فرصت تنظیم سیكل‌های قاعدگی به بدن داده شود و در این دوران فرد با مصرف رژیم‌های غذایی مناسب، ورزش آهسته و پیوسته (یوگا و مدیتیشن)‌ و جلوگیری از افزایش وزن و رژیم‌های غذایی توخالی، كاهش وزن و تناسب اندام را در كارهای خود بگنجاند.

منبع: سیمرغ

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره