[sbu_post_image]
سندروم گریوز (Graves syndrome) یک اختلال خودایمنی است، یعنی سیستم ایمنی بدن علیه سلولها و بافت های بدن عمل کرده و با آنها مبارزه می کند.
سندروم گریوز یکی از شایع ترین مشکلات غده تیروئید (تیروئید پرکار) است. اگر چه علایم این سندرم ایجاد ناراحتی می کند، ولی اگر بیمار درمان های مربوطه را انجام دهد، خطرات و عواقب سوئی برای سلامت او ندارد.
هورمون هایی که از غده تیروئید ترشح می شوند، مسئول کنترل متابولیسم بدن هستند و متابولیسم بدن به طور مستقیم با هورمونی که در جریان خون است مرتبط می باشد. حال اگر به هر دلیل، غده تیروئید بیش از حد معمول کار کند، متابولیسم بدن بیشتر شده، ضربان قلب بالا می رود، ترشح عرق بیشتر می شود و کاهش وزن رخ می دهد.
سندروم گریوز و مشکلات چشمی پرکاری تیروئید
مشکلات چشمی پرکاری تیروئید که به بیشتر شکل ورم عضلات چشم و بافت های آن نمود پیدا می کند، سبب بیرون زدن چشم ها از حدقه می شود که همین نکته سبب تشخیص سندروم گریوز می شود.
اگر مشکلات چشمی مربوط به این بیماری تشدید شود، دچار چشم درد می شوید و احساس خشکی چشم می کنید.
بیرون زدن چشم از حدقه در بمیار گریوز سبب اشکریزش و قرمزی چشم می شود و پلک هم نقش محافظتی خود را در برابر حوادث از دست می دهد. ماهیچه های چشم ضعیف شده و به دلیل ورم، کنترل خود ر ا برای حرکت از دست داده و شخص، مبتلا به دوبینی خواهد شد.
در بعضی موارد نادر هم ورم ماهیچه های چشم، سبب ایجاد فشار بر روی عصب بینایی شده و احتمال کورشدن افزایش می یابد.
منبع: تبیان