کنترل دیابت در مهمانی و مسافرت

[sbu_post_image]

بعضی از افراد دیابتی ممکن است در زندگی روزمره به خوبی رژیم غذایی سالم و مناسب خود را رعایت کنند، اما وقتی موضوع کنترل دیابت در مهمانی‌ها، سفرها یا تعطیلات به میان می‌آید، همه برنامه‌هایشان بهم می‌ریزد و تلاش‌هایشان برای کنترل قند خون به سرعت بی‌فایده می‌شود. محققین مرکز تحقیقات غدد توصیه می‌کنند که با برنامه‌ریزی دقیق و هدف‌گذاری، می‌توان عادت‌های غذایی مناسب برای کنترل دیابت را به طول سال حفظ کرد و از مزایای آن بهره‌مند شد. در مهمانی‌ها، اگر شما میزبان باشید و می‌خواهید غذاها را تهیه کنید، احتمالاً از چند روز پیش از مهمانی شروع به کار می‌کنید و در طول مهمانی کمتر غذا می‌خورید. اما اگر مهمان باشید، ممکن است با دیدن زحمتی که میزبان کشیده، عذاب وجدان بگیرید و به فکر بیفتید که برای نشان دادن تقدیر و تشکر خود، بیش از حد از میوه و شیرینی، پیش‌غذا، غذا و دسر مصرف کنید.

اگر شما دچار دیابت هستید، باید در میان تمام انواع غذاهای چرب، پرکالری، دسرها و پیش غذاهای شیرین، غذاهای مناسب خود را پیدا کنید.

یک راه‌حل برای کنترل دیابت در مهمانی و سفر این است که غذای سالم و مناسب خود را با خودتان به این مهمانی‌ها ببرید. معمولاً میزبانان، هنگامی که می‌فهمند شما دیابت دارید، از شما ناراحت نمی‌شوند و یا از غذاهایی که شما می‌شناسید و به مقدار کالری و قند آن‌ها آگاهید، استفاده می‌کنند. بسیاری از شیرینی‌هایی که در مهمانی‌ها قرار می‌گیرند، حاوی مقدار زیادی چربی و قند هستند. به طور معمول، شیرینی‌ها که برای افراد دیابتی قرار داده می‌شوند، حاوی 85 کالری در هر 5 سانتیمتر قطرشان می‌باشند. مؤسسه بین‌المللی سلامت آمریکا نشان می‌دهد که میزان کربوهیدراتی که از خوردن یک عدد شیرینی با قطر تقریباً 7 سانتیمتر وارد بدن افراد دیابتی می‌شود، معادل خوردن یک قطعه نان، نصف فنجان ذرت یا سیب‌زمینی، یک سوم لیوان برنج یا ماکارونی است.

یک راه حل برای مدیریت دیابت در مهمانی و سفر این است که هر زمان وسوسه شدید، به جای شیرینی، یکی از جایگزین‌های سالم‌تر را انتخاب کنید. شیرینی ارزش غذایی کمی دارد، اما جایگزین‌های سالم‌تر مواد غذایی مفیدی را به بدن شما می‌رسانند. برای کنترل دیابت در مهمانی و سفر، بهتر است بیماران دیابتی از مصرف تنقلات خودداری کرده و به جای آن، میوه و سبزیجات بیشتری را مصرف کنند. مصرف میوه و سبزیجات، آب و املاح مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و باعث می‌شود فرد کمتر به تنقلات و شیرینی‌ها روی آورد.

کنترل دیابت با گلوکومتر

گلوکومتر را به همراه داشته باشید:

در ایام تعطیلات که به سفر و مهمانی می روید برای کنترل دیابت در مهمانی و مسافرت، دستگاه گلوکومتر خود را در چمدان قرار دهید و کنترل کنید تعداد نوارهای کافی برای آن را همراه برده اید. باید در این ایام به طور مرتب قند خون خود را اندازه گیری نموده و با محاسبات دقیق غذاهای مختلف را مصرف کنید به این صورت که این ماده غذایی چگونه تهیه شده، از چه موادی درست شده و چه تأثیری بر روی قند خون دارد. در مهمانی ها معمولاً مصرف شیرینی بالا است و افراد مبتلا به دیابت باید به این نکته توجه داشته باشند و به طور مرتب میزان قند خون خود را کنترل کنند. با این آگاهی می توانند ضمن کنترل دیابت در مهمانی و مسافرت، به طور محدود از شیرینی جات و سایر مواد حاوی قند مصرف نمایند.

افراد دیابتی که از کنترل قند نامطلوبی برخوردار هستند و قند خون آنها دو ساعت بعد از غذا به بالای 180 میلی گرم در صد می رسد، باید از مصرف هرگونه مواد غذایی حاوی مواد قندی ساده (قند و شکر) در کنترل دیابت در مهمانی و مسافرت خودداری نمایند. افزایش مداوم قند خون مساوی با افزایش عوارض دیابت است.

به طور کلی متخصصان تغذیه به هزار و یک دلیل مصرف نوشابه های گازدار را در برنامه کنترل دیابت در مهمانی و مسافرت توصیه نمی کنند. دندان ها از اعضای مهم بدن هستند که نوشابه ها به آنها هم رحم نمی کنند. این مواد همچنین روی عملکرد کلیه ها اثر سوء می گذارند. کافئین یکی از مواد تشکیل دهنده نوشابه هاست که ممکن است باعث ایجاد وابستگی شدید به نوشابه شده و مانع جذب کلسیم شود و به همین دلیل مصرف بیش از حد نوشابه ها، می تواند مشکلاتی چون پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان دیابت و مرض قند ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل دیابت مطالعه فرمایید.

منبع: کتاب راهنمای دیابت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره