[sbu_post_image]
غدههای پاراتیروئید چهار غده کوچکی هستند که در طرفین غده تیروئید قرار گرفتهاند و وزن تمام آنها فقط نیم گرم است ولی چون اعمال مهمی در بدن ما انجام میدهند این است که جلب توجه کرده است. غدههای پاراتیروئید در بدن حافظ تهیه و پخش کلسیم هستند و از جایی این کلسیم را استخراج کرده و به جایی که لازم است میرسانند و خلاصه سوراخی را باز کرده و منبع کلسیم را از آن خارج میکنند و سوراخ دیگری را بسته و مواد کلسیمی را در آنجا محفوظ نگه میدارند. اختلالات غده پاراتیروئید نقش مهمی در سلامت بدن ایفا میکند ، در ادامه به کم کاری غدد پاراتیروئید می پردازیم .
کم کاری غدد پاراتیروئید
کم کاری پاراتیروئید عبارت است از کاهش تولید هورمون پاراتیروئید (پاراتورمون) از غدد پاراتیروئید (که به اندازه نخود هستند و در پشت غده تیروئید قرار دارند). کاهش هورمون پاراتیروئید در خون باعث پایین افتادن کلسیم خون میشود. هورمون پاراتیروئید همراه با ویتامین D و کلسیتونین (یک هورمون که از تیروئید ترشح میشود) سطح کلسیم را در بدن تنظیم میکنند. کم کاری پاراتیروئید نادر است و در کودکان بیش از بزرگسالان رخ میدهد.
این کم کاری متعاقب برداشتن یا ضایعه دیدن غدد پاراتیروئید بروز می کند. کمبود هورمون پاراتیروئید و در مراحلی که به صورت مخفی و پنهان بروز می کند، تحریک پذیری اعصاب و عضلات پدید می آید که به کم بودن میزان کلسیم خون، بالا بودن میزان فسفر و فقدان کلسیم و قلیایی بودن ادرار مربوط می باشد.
منبع: دانشنامه رشد ، گسترش ، دلنیا