کمر درد : علت و درمان

i8r3dkkkfo22oy6oe0kc21

کمر ارتباط دهنده بالا و پایین بدن به همدیگر بوده و بیشترین فشار وزن در بدن را تحمل می‌کند. به همین دلیل آسیب دیدن و کمردرد بخصوص موقع خم‌شدن، برداشت و یا حرکت دادن بدن بسیار معمول می‌باشد و هرفرد حداقل یکبار کمردرد را تجربه می‌کند.

شکستگی ستون فقرات از لحاظ شدت به‌طور گسترده‌ای متفاوت است. در حالی‌که برخی از شکستگی‌ها آسیب‌های بسیار جدی محسوب می‌شوند که به درمان فوری نیاز دارند، شکستگی‌های دیگر می‌تواند نتیجه ضعف استخوان ناشی از پوکی استخوان باشد. اغلب شکستگی‌های ستون فقرات در ستون فقرات سینه‌ای (ناحیه میانی کمر) و کمری (ناحیه تحتانی کمر ، شکستگی کمر ) و یا در محل اتصال این دو (اتصال کمر سینه‌ای) رخ می‌دهد. درمان به‌شدت شکستگی و وجود یا عدم وجود آسیب‌های دیگر در بیمار بستگی دارد.

درد پایین کمر به خصوص در بزرگسالان بین سنین ۳۰ و ۵۰ ساله بسیار شایع است. درد کمر می‌تواند ناراحتی مزمن و یا دائمی کمر باشد یا اینکه “کمر درد حادی” باشد که به صورت یک عارضه ناگهانی و کوتاه مدت بروز می‌کند. درد کمر می‌تواند ناشی از انواع مشکلات در هر قسمت از کمر باشد، این مجموعه شامل شبکه به هم پیوسته‌ای از عضلات ستون فقرات، اعصاب، استخوان‌ها، دیسک‌ها و تاندون‌های ستون فقرات کمری است.

علت و دلایل

معمولا دردکمر بدون دلیل واضحی شروع به ظاهر شدن می‌کند و پیداکردن دلیل آن به آسانی ممکن نمی‌باشد، عواملی که می‌تواند باعث کمردرد شود، شامل:

کشیدگی ماهیچه‌ها و یا رباط‌ها.

دیسک برجسته و یا بیرون زده و فتق دیسک.

آرتروز

ورم مفاصل

افزایش سن

مشکل مادرزادی ستون فقرات

سایر دلایل شامل:

اختلال خواب

برداشتن و حمل بارهای سنگین

تشک نامناسب

بچه‌دار شدن موهبتی بزرگ است، اما تجربه کمر درد در بارداری باعث ایجاد نگرانی در مادران باردار می‌شود. همه دردهای مرتبط با کمر در زمان بارداری به عنوان دردهای دوران بارداری شناخته می‌شوند. دردهای مرتبط با کمر در دوران بارداری عبارتند از کمر درد بارداری، سیاتیک و دیسک کمر.

راه های درمان

درمان کمر درد حاد

 اکثر کمردردهای حاد در عرض چند هفته خوب میشوند.

اگر درد شما تازه شروع شده است بهترین راه درمان مصرف دارو است. استفاده از استامینوفن، بروفن یا دیگر داروهای ضد التهابی مفیدند. از داروهای شل کننده عضلانی هم در درمان کمردرد های حاد استفاده میشود. این داروها را روزانه در وعده های منظم مصرف کنید. به کار روزانه خود ادامه بدهید.

اگر درد زیاد است ۲-۱ روز استراحت کنید ولی نه بیشتر. استراحت بیش از دو روز ممکن است به علت ایجاد مشکلات روحی و به علت کاهش قدرت انقباضی عضلات کمر، درد را بیشتر کند. همچنین با استراحت طولانی مدت خطر لخته شدن خون در ساق پا افزایش میابد پس فرد دچار کمردرد باید هرچه زودتر فعالیت معمول روزانه را شروع کند.

برای ۲-۱ روز در وضعیتی که راحت هستید استراحت کنید. به پشت بخوابید و یک بالشت زیر زانو های خود بگذارید تا کمی خم شوند یا به پهلو بخوابید و یک بالشت بین پاهایتان بگذارید. برای مدت طولانی در یک وضعیت نخوابید. هر ۳-۲ ساعت حدود ۲۰-۱۰ دقیقه قدم بزنید و دوباره دراز بکشید.

هر ۳-۲ ساعت یکبار کمر خود را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه گرم کنید. با کیسه آب گرم یا حوله برقی. دوش آب گرم هم مفید است. برای بعضی افراد سرد کردن بهتر از گرم کردن موجب کاهش درد میشود.

میتوانید به همین تعداد و مقدار ذکر شده محل درد را سرد کنید و امتحان کنید که آیا سرد کردن موضع برای شما مفید است یا خیر. معمولا وقتی بعد از یک فعالیت بدنی شدید کمردرد ایجاد میشود در چند روز اول سرد کردن محل درد مفید است و بعد از گذشت چند روز ممکن است گرما مفیدتر باشد.

بستن کمر با هر چیزی که بتواند کمر را گرم نگه دارد مفید است. میتوانید برای چند روز از یک کمربند طبی استفاده کنید و یا حتی یک شال به دور کمر خود ببندید.

اکثر افراد در نقطه‌ای از زندگی خود عارضه‌ی کمردرد را تجربه می‌کنند. در گذشته در صورتی ‌که کمر شما شروع به اذیت می‌کرد، استراحت در خانه تجویز می‌شد در حالی ‌که امروزه به شما توصیه می‌کنند که به ورزش و تمرین‌های مناسب بپردازید. البته تمرین‌هایی که برای شما تجویز می‌شوند باید مناسب باشند و ما انجام تمریناتی چون وزنه‌برداری و دویدن را به شما توصیه نمی‌کنیم چون می‌توانند آسیب‌زا و مضر باشند. انواع ورزش برای کمر درد وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، کمردرد خود را تسکین دهید.

اگر کمردرد بیش از ۳ روز طول بکشد یا درد کمر یا ساق شما بدتر شود یا بعد از خوب شدن دوباره شدید شود باید به پزشک مراجعه کنید.

درمان کمردرد مزمن

کمر درد مزمن به کمردردی میگویند که از شروع آن بیش از سه ماه گذشته است.

مهمترین روش درمان کمر درد عبارتست از

تقویت عضلات کمر با استفاده از نرمش های خاص طبی

تغییر روش زندگی : به این معنی که باید یاد بگیریم چگونه بایستیم، بنشینیم، چگونه اجسام را بلند کنیم، چگونه رانندگی کنیم و …

گرم نگه داشتن کمر با پوشیدن لبای گرم یا بستن یک شال به دور کمر

استفاده از دارو : درد مزمن ایجاد بیخوابی و بی تحرکی میکند و متعاقب آن فرد تحریک پذیر و مضطرب و دچار افسردگی میشود. بوجود آمدن این حالت عصبی درد را بیشتر میکند.

این یک سیکل معیوب است که موجب تشدید خودش شده و برای درمان باید شکسته شود. درد هم روی بدن و هم روی ذهن تاثیر میگذارد پس باید با روش های کنترل استرس و مشاوره روانشناسی وضعیت را بهتر کرد.

روش های دیگری هم برای درمان کمردرد وجود دارد که ممکن است در صورت ناموفق بودن درمان های ذکر شده پزشک معالج از آنها استفاده کند.  این روش ها عبارتند از استفاده از مانیپولاسیون کمر، طب سوزنی، بیوفیدبک، کشش، TENS و اولتراسوند.

اکثر کمردردها با روش های کلی ذکر شده بهبود میابند و بندرت برای درمان کمردرد ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

“از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)”

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره