کمر درد : درمان و پیشگیری

12268_779

کمردرد یکی از شایعترین بیماری های انسان بوده و تقریباً همه افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود دچار کمر درد می شوند. شیوع آن در زن و مرد یکسان است و گرچه در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سنین ۵۰-۳۰ سالگی دیده می شود.

تشخیص

پزشک معالج بعد از صحبت با بیمار راجع به مشکلات وی، و بعد از معاینه ممکن است از آزمایشات یا روش های تصویربرداری برای مشخص کردن علت کمردرد استفاده کند. این روش های تصویربرداری عبارتند از

رادیوگرافی ساده

گر چه تصاویر حاصله از یک رادیوگرافی ساده فقط استخوان را نشان میدهند ولی می توانند اطلاعات مهمی مثل شکستگی استخوان، تغییرات ناشی از روند پیری در مهره و تغییر شکل و دفرمیتی های ستون مهره را نشان دهد.

ام آر آی

ام آر آی می تواند اطلاعات بیشتری را راجع به بافت های نرم مثل عضلات، لیگامان ها، دیسک بین مهره و نخاع و اعصاب نخاعی در اختیار پزشک قرار دهند. هرنی دیسک را می توان با این روش بهتر تشخیص داد.

سی تی اسکن

با سی تی اسکن می توان مشکلات استخوانی مهره را بهتر مشاهده کرد.

اسکن استخوانی

به آن اسکن رادیوایزوتوپ هم می گویند. می تواند در مواردی مانند عفونت، سرطان، روماتیسم، اسپوندیلولیستزی و یا سایر علل به تشخیص کمک کند.

تست تراکم استخوان

در تشخیص پوکی استخوان که می تواند از علل زمینه ای و مساعد کننده کمردرد باشد کمک می کند.

راه و روش درمان

به طورکلی، درمان کمر درد شامل موارد زیر است:

درمان دارویی طبق نظر متخصص مربوطه با توجه به علت کمردرد

درمان فیزیوتراپی که بیشتر در ارتباط با دردهای مکانیکی کاربرد دارد

کنترل فعالیت‌های روزمره جهت کاهش درد و پیشگیری از بروز دردهای کمری

تصحیح حالت نشستن جهت جلوگیری از کمر درد و قوز پشتی ،

استفاده از حمایت کننده ها یا ساپورترهای کمری در هنگام نشستن

درمان جراحی که در آسیب‌های شدید و موارد خاص مطرح می‌گردد. زمانی که درد بیمار خیلی زیاد باشد و بیمار به درمان‌های فوق پاسخ ندهد ممکن است نیاز به عمل جراحی ضروری باشد.

پیشگیری

برای سالم نگه‌داشتن کمر و پیشگیری از دردهای آتی موارد نکات زیر می‌تواند کمک کند:

ورزش کنید: ورزش‌ های منظم، کم شدت و هوازی (ورزش‌هایی که باعث فشار بر کمرنشوند) می‌تواند قدرت و تحمل شما را افزایش داده و به ماهیچه‌های شما برای عملکرد بهتر کمک می‌کنند. ورزش‌های همچون پیاده‌روی و شنا و استفاده از دوچرخه‌های ثابت انتخاب‌های مناسب می‌باشند. با پزشکتان برا پیداکردن مناسب ترین ورزش برای خودتان مشورت نمایید.

قدرت عضلانی و انعطاف پذیری ماهیچه‌هایتان را افزایش بخشید: ورزش‌های مخصوص ناحیه شکم و کمر(تمرینات تقویتی) می‌توانند ماهیچه‌های این ناحیه را تقویت کرده و این ماهیچه‌ها را به شکم‌بندی که جلوی فشار زیاد بر کمر را می گیرد، تبدیل کنند. برای پیداکردن بهترین و مناسب ترین ورزش برای خودتان باید به پزشک و یا فیزیوتراپیست مراجعه نمایید.

وزن مناسب: فشار زیاد ناشی از چاقی برروی کمر شما ممکن است بتواند باعث کمردرد شما گردد. اگر شما چاق هستید لاغر شدن می‌تواند به شما کمک نماید.

کفش‌های پاشنه کوتا بپوشید.

سعی به بلندکردن چیزهایی که برای شما سنگین است ننمایید.

موقع نشستن و ایستادن مراقب بوده و صاف بنشینید یا پا شوید و شانه‌های خودر را صاف نگه دارید.

ترک سیگار: براساس یک مطالعه افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری دچار کمردرد می‌شوند.

دقت در برداشتن اجسام: برای برداشتن اجسام خم نشوید بلکه بنشینید و آن را بردارید.

رختخواب: شما باید از تشکی استفاده نمایید که ستون فقرات شما را صاف نگه بدارد و درعین حال وزن باسن و شانه‌های شما را تحمل کند

رانندگی: درهنگام رانندگی با تنظیم آیینه‌های بغل کاری کنید که مجبور به خم شدن برای دیدن آن ها نباشید. صاف بنشینید و موقعیت خود را طوری تنظیم کنید تا پدال‌ها مستقیما زیر پای شما باشند. در صورتیکه مدت زیادی رانندگی می‌کنید، فاصله در بین راه استراحت نمایید.

“از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)”

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره