کاشت مو به روش FUT

image_13930719179721.jpg333333333

عمل کاشت موی سر در ریختگی های کم و بیشتر در موارد ریزش غیر ارثی همچون بی موئی در اثر سوختگی و یا جای جوش و شکستگی و جای بخیه کاربرد دارد و جواب مناسب و مورد قبول می دهد و در بقیه موارد موهای کاشته شده دوباره خواهند ریخت یا به پر پشتی لازم مو نخواهید رسید در کاشت موی طبیعی (به جای استفاده از کاشت موی مصنوعی ) از پشت سر، وکناره های سر، مو برداشته شده ودربخشهای طاس کاشته می شود.این کار به دو روش رایج میکروسرجری ( کاشت مو به روش fut  )و روش ( F.I.T ) انجام می شود.طریقه کاشت موهای برداشته شده درهردو روش FIT و FUT یکسان است وموها درهردو روش بصورت تک تک (تک فولیکولی) کاشته می شوند و لذا اختلاف این ۲ روش فقط درطریقه برداشت موها است. باید توجه نمود که مشکل ریزش مو در خانم‌ها شرایط متفاوتی با ریزش مو در آقایان دارد و باید از روش متفاوتی نسبت به درمان آن اقدام کرد. و این نکته باید در زمان انجام هر نوع کاشت مو زنان اعم از موی سر، مژه و ابرو  کاملاً مد نظر قرار گیرد . ریزش موی خانم‌ها در مقایسه با آقایان معمولاً با الگوهای متفاوت‌تر و به صورت پراکنده‌تری در پوست سر دیده می‌شود و می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. ریزش مو در آقایان عموماً ناشی از عوامل ژنتیکی یا ارثی است و از یک الگوی کاملاً مشخص پیروی می‌کند، در حالی که در خانم‌ها غالباً بیماری‌ها یا عوامل زمینه‌ای دیگر نقش بسیار مهمی در ریزش و کم‌پشتی موی سر دارند.

تاریخچه

پیوند مو با پایان نامه آقای دکتر دیفن باخ درآلمان درسال ۱۸۲۲ با موضوع  کاشت مو در حیوانات شروع شد. در دهه ۱۹۵۰ پزشکان ژاپنی برای نخستین بار اقدام به برداشت مو از نواحی گوناگون بدن و کاشت مو در مناطق طاس نمودند. درسال ۱۹۵۹ دکترنورمن اورنتریخ متخصص پوست آمریکایی اولین بار برای رفع طاسی مردانه، تکنیک برداشت مو از پشت سر و پیوند مو در نواحی طاس جلوی سر را توضیح داد. نظربه اینکه هیچکدام از پزشکان قبل از دکتر اورنتریخ متوجه اثردرمانی این روش برای طاسی مردانه نشدند و وی اولین کسی بود که پیوند مو را برای رفع طاسی مردانه انجام داد لذا در حال حاضر دکتراورنتریخ را پدر کاشت مومی دانند. درابتدا با استفاده از گرافت های درشت ۵-۴ میلیمتری (دارای ۲۰- ۱۵ تارمو) انجام می شد. این گرافت ها پس از درآمدن، نمای عروسکی بسیارزشتی (مثل موهای مسواک) با نمای ناهنجار به سرشخص داد که با افزایش سن و ریزش موهای اطراف منطقه کاشته شده، این وضعیت بدتر گردیده و تصویر کاملاً غیرطبیعی ایجاد می شد.

روش های کاشت

FIT

در این روش ابتدا پیاز های مو، تک تک از پشت سر برداشته می شوند.در مرحله بعد برش های کوچکی بر روی پوست نواحی مقصد ( نواحی کاشت مو ) ایجاد می شود و درانتها پیازهای مو در پوست برش داده شده، کاشته می شوند.

FUT

در روش کاشت مو fut ابتدا قسمتی از پوست پشت سر به طریقه جراحی جدا می گردد. سپس دو سر پوست به هم رسانده شده و بخیه می گردد.درمرحله بعد پوست جدا شده، به تکه های کوچک تقسیم می شود، به گونه ای که پیازهای مو از یکدیگر جدا شوند حال، برش های کوچکی بر روی پوست نواحی مقصد ایجاد می شود.درنهایت تکه های کوچک پوست و پیازهای متصل به آن در پوست برش داده شده، کاشته می شوند.

محدودیتهای کاشت مو

پیوندمو دارای محدودیت های بالقوه ای  می باشد. محدودیتها بردو نوع هستند:

الف) محدودیت های متقاضی کاشت مو می باشند.

۱- تعداد موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو. واضح است که هرچقدرمنطقه دهنده مو درمتقاضی پیوند مو کوچکتر و محدودتر باشد تعداد موهای آن هم کمترشده و بالطبع نتیجه  کاشت  هم ضعیف ترخواهدبود.

۲- کیفیت موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو. هرچقدر مو نازک ترورنگ آن روشن ترباشد میزان پوشانندگی بعد از پیوندمو درآن (نسبت به موهای ضخیم و مشکی) کمتربوده و تراکم کمتری ایجادمی کنند. در ضمن موهای مجعد پوشش بیشتری نسبت به موهای صاف بوجود می آورند و نتیجه کاشت مو بهتری ایجاد میکنند.

۳- وسعت منطقه طاس. مشخص است که با افزایش وسعت منطقه طاس(وچون بهرحال تعداد موهای برداشت شده محدوداست) میزان تراکم موهای کاشته شده  در ناحیه کاشت مو(یعنی تعداد موها درهرسانتیمترمربع) نیزکاهش می یابد.

ب) محدودیت هایی که دررابطه با تکنیک کاشت مو درحال حاضر وجود دارند.

سوالات متداول

– ازموی دیگران می توان برای کاشت مو استفاده کرد؟

به دلیل عدم تطابق خصوصیات بافتی و سیستم ایمنی ما بین انسان های گوناگون درصورت استفاده ازموهای شخص دیگراین موها پس زده می شوند و نمی گیرند.غالباً این سؤال پیش می آید که چرا پیوند اعضا دیگربدن مانندکلیه، قلب و غیره پس زده نمی شود؟ جواب این است که اولاً احتمال پس زده شدن پیوند درمورد سایراعضا بدن هم وجود داشته و بالا است و ثانیاً بیمار برای جلوگیری ازدفع عضو پیوند زده شده بایستی تا آخر عمرداروهای ضد سیستم ایمنی مصرف کند. یکی ازعوارض مصرف این داروها ریزش مواست ولی چون بیماربه عضو پیوند زده شده نیازدارد و ادامه زندگی وی وابسته به وجود عضو پیوندی است لذا مجبور است ریزش مو را تحمل نماید ولی درمورد پیوند مو این مسئله صدق نمی کند.

– کاشت موی طبیعی را می توان درهرسنی انجام داد؟

با توجه به اینکه ریزش موی مردانه یک فرآیند دائمی و رو به گسترش می باشد و با درنظرگرفتن محدودیت هایی که درکاشت موی طبیعی وجود  دارد بهتراست زمانی اینکاررا انجام دهیم که اولاً به اندازه کافی ازموها ریخته شده باشد (تا به کاشت مو جواب خوبی بدهد) و ثانیاً ریزش موی شخص به یک مرحله پایداروتقریباً ثابتی رسیده باشد. حداقل سنی که معمولاً برای انجام کاشت موی طبیعی درنظرگرفته می شود ۳۰-۲۵ سالگی است.

– باید کاملاً طاس شویم وبعد برای کاشت مو مراجعه نمایم؟

این سؤالی است که اکثرمردان جوان مبتلا به طاسی خفیف ازپزشک می کنند. پاسخ به این پرسش به فاکتورهای گوناگونی مثل سن بیمار، شدت و نوع طاسی، تاریخچه خانوادگی طاسی و بسیاری عوامل دیگرداشته ولی بطورکلی بهتراست تصمیم گیری را به عهده متخصص پوست خود گذاشته و اگر متخصص پوست به شما توصیه کرد که این کار انجام داده و یا بالعکس آن را به تعویق بیندازید حتماً گوش کرده و در صحبت های وی تردید ننمایید.

– کاشت و پیوند مو با استفاده از لیزر بهتر از کاشت موی معمولی است؟

برخی از پزشکان پس ازانجام پیوند مو از لیزربرای بهبودی سریعترزخم های موجود استفاده می کنند ولی لیزرارتباطی به تکنیک برداشت و کاشت مو که مهمترین قسمت های کاشت موی طبیعی را تشکیل داده و نتایج کاشت و پیوندمو به انجام درست آنها وابسته است، نداشته و اگر کسی ادعا می کند که با استفاده از لیزر برای شما کاشت موی بهتری انجام می دهد، قصد فریب شما را داشته و ادعای ایشان کذب می باشد.

– کاشت موی طبیعی سرطان زا است؟

این مسئله به هیچ عنوان صحت ندارد و اصولاً ماهیت انجام کار در کاشت موی طبیعی طوری است که هیچ ارتباطی با عوامل سرطان زای پوست ندارد. مهمترین عوامل دخیل در سرطان پوست عبارتند از: ژنتیک، برخی مواد معدنی مثل آرسنیک و سیلیکون، اشعه آفتاب، هیدروکربن های کارسینوژن و بعضی از بیماری های ارثی.

مراقبت بعد از کاشت

– پس انجام کاشت مو می بایست تا چند روز از مصرف داروهایی که سبب اختلال در روند انعقاد خون می شوند اجتناب نمود. این داروها شامل: آسپرین، بروفن، ایندومتاسین، دیکلوفناک، مفنامیک آسید، سلکسیب، سلکوکسیب، پیروکسیکام،ویتامینE و مولتی ویتامینها میباشند.

– برای اکثر بیماران، پس از کاشت مو آنتی بیوتیک جهت کاهش احتمال عفونتها تجویز میشود. پس از کاشت مو، سر پانسمان شده و بیمار پس از ۴۸ تا ۷۲ ساعت دوش می گیرد و دیگر احتیاج به پانسمانهای بعدی نخواهد بود.

– بیمار می بایست به مدت ۵ روز از فعالیتهای ورزشی و کارهای سنگین اجتناب نماید و به مدت ۱۰ روز از شنا کردن خودداری کند.

– کشیدن بخیه ها ۱۰ روز پس از کاشت مو انجام خواهد شد.

– پس ازعمل پیوند مو، نیازی به داروهای مکمل و تقویت کننده مو نیست ولی میتوان از ویتامین C جهت تسریع ترمیم، استفاده نمود.

– تا ۴ هفته پس از کاشت مو، موهای کاشته شده ریزش پیدا کرده و پس از دو تا سه ماه مجددا” شروع به رشد خواهند کرد که این رشد مجدد معمولا با ایجاد خارش و جوشهای گذرا همراه است.بهترین نتیجه معمولا پس از ۶ تا ۸ ماه و گاهی یکسال بعد مشهود خواهد بود.

– بعضی از بیماران جهت ایجاد تراکم بیشتر نیازمند دو جلسه کاشت مو خواهند بود که بهترین فاصله زمانی بین پیوندها ۶ماه تا یکسال است.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره