[sbu_post_image]
افراد میانسال به منظور کاهش وزن باید علاوه بر کنترل برنامه غذایی خود روزانه به میزان مشخصی فعالیت بدنی نیز بپردازند.
علل چاقی در میانسالی
این تفکر وجود دارد که علت افزایش وزن در میانسالی تغییر سطح هورمونهاست و این امری طبیعی و غیر قابل پیشگیری و کنترل میباشد. اما واقعیت آن است که تغییرات هورمونها تنها مسئول 1 تا 2/5 کیلوگرم افزایش وزن هستند و باقی افزایش وزن در دوره میانسالی به زیادهخوری، شیوه غلط زندگی، استرس و عدم فعالیت بدنی بستگی دارد.
برای داشتن اندامی مناسب در میانسالی بیش از وزن ایده آل باید به میزان چربی بدن توجه کرد. در واقع در میانسالی هدف کاهش چربی بدن و افزایش استحکام استخوانها است. در آقایان توده بدنی با 25- 18 درصد چربی و دور کمر کمتر از 92 سانتی متر و در خانمها توده بدنی با 27 – 22 درصد چربی و دور کمر کمتر از 80 سانتی متر مناسب است.
دیر شام نخورید وعده غذای شام خود را قبل از ساعت 8 شب قرار دهید. هرچه زمان وعده شام دیرتر باشد باید سبکتر شود.
مطالعات نشان دادهاند که متأسفانه افزایش وزن در میانسالی بیشتر به صورت چربی اضافی بدن در ناحیه شکم ذخیره شده و باعث ایجاد چاقی شکمی میشود. 1 تا 2/5 کیلوگرم چاقی شکمی به دلیل افزایش سن است. اگرچه با داشتن برنامه غذایی سالم و داشتن فعالیت بدنی منظم میتوان میزان چاقی شکمی را به حداقل رساند اما نباید توقع اندام یک جوان 20 ساله را داشت.
شما با افزایش میزان فعالیت بدنی میتوانید سطح متابولیسم (سوخت و ساز بدن) را بالا برید. سوزاندن ٤٠٠ تا ٥٠٠ کیلوکالری در روز به افراد میانسال توصیه میشود یعنی ٣٥ تا ٤٥ دقیقه فعالیت بدنی در روز که میتوان این میزان فعالیت بدنی را یکبار به صورت پیوسته یا در دو نوبت 20 دقیقهای انجام داد.
منبع: تبیان