post_image

بلوغ زودرس در دختران، ۵ برابر شایع‌ تر از پسرها است. در بعضی دخترها، علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی ‌شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در‌ ‌سایر افراد خانواده (مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده می ‌شود ولی در مواردی بیماری ‌های مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف، عفونت و التهاب مغز‌ ‌یا ضربه به جمجمه می ‌تواند این حالت را ایجاد کند.

بسیاری از پدر و مادرها نگران‌ پدیده‌ ای در فرزندان شان هستند به نام بلوغ زودرس و این که می ‌خواهند بدانند با این پدیده چگونه باید برخورد علمی و درست داشته باشند.

ظاهر ‌شدن علائم بلوغ‌ ‌از نظر فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از ۸ سالگی و در پسران قبل از ۹ سالگی، ‌بلوغ زودرس نامیده می‌ شود. ابتدا این کودکان بلندتر از هم سن‌ های خود هستند ‌ولی به ‌دلیل بلوغ زودرس، ‌در نهایت قد کوتاه‌ تری در‌ ‌بلوغ خواهند داشت.

تاثیر بلوغ زودرس بر چاقی

طبق آزمایش‌ ها و تحقیقات انجام شده، هم در مورد پسران و هم در مورد دختران، چاقی و بلوغ جنسی در ارتباط با یکدیگر هستند، اما این وابستگی و ارتباط با یکدیگر متفاوت است؛ از این لحاظ که در دختران ارتباط مثبت و در پسران ارتباطی منفی بین این دو وجود دارد؛ به این معنی که دختران با بلوغ جنسی زودرس، چاق ‌تر از حد معمول اما پسران مبتلا به بلوغ زودرس، لاغرتر از حد معمول‌ هستند. در هر دو مورد، به محض مشاهده ی چاقی یا لاغری غیر عادی، باید آزمایش‌ ها و ملاحظات مربوط به بلوغ زودرس را انجام داد.

تشخیص بلوغ زودرس

گاهی کیست‌ های تخمدانی با تولید‌ ‌هورمون‌ های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می ‌شوند. در پسرها بیماری ‌های زمینه ‌ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی، بیشتر شایع است. لذا در‌ ‌این کودکان(پسر یا دختر) بررسی مغز با M.R.I حتماً انجام‌ ‌می ‌شود. سونوگرافی از تخمدان‌ ها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون ‌های مختلف و تعیین سن استخوانی نیز اغلب انجام می ‌شود. در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش ‌ها، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار از سوی پزشک بررسی انجام شود.

منبع: تبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره