post_image

تیروئید غده‌ای است پروانه‌ای شکل در وسط گردن و زیر حجره و از هفته ۱۰ زندگی داخل رحمی (جنین) شروع به فعالیت می‌کند و دو هورمون T3, T4 ترشح می‌کند پس جنین از این سن وابسته به هورمون های تیروئید خودش است. دو هورمون تیروئید در مصرف و ذخیره انرژی نقش دارند. در پرکاری تیروئید و حاملگی چون این دو هورمون بالا می‌رود سوخت و ساز در بدن بیشتر می‌شود. حدود ۳/۱ درصد افراد اجتماع بطور کلی مبتلا به پرکاری تیروئیداند این شیوع در زنان و در بارداری پنج برابر مردان است.

پرکاری تیروئید در بارداری بعضی‌ها بدون علامت است ولی بیشتر افراد علائمی دارند. از قبیل:

۱- اضطراب

۲- تحریک‌پذیری

۳- لرزش دست‌ها

۴- اختلال خواب

۵- ضعف عضلانی در بازوها و ران (بعضی‌ها به این علت نمی‌توانند چیزی را از زمین بلند کنند یا از پله بالا بروند).

۶- عدم تحمل به گرما

۷- تعریق

۸- افزایش ضربان قلب

۹- احساس خستگی

۱۰- کم‌شدن وزن علی‌رغم داشتن اشتهای خوب

۱۱- دفع مزاج مکرر

۱۲- اختلال قاعدگی معمولاً به صورت قطع قاعدگی یا تأخیر در قاعدگی

۱۳- اختلال در حاملگی

عوارض پرکاری تیروئید در حاملگی

سقط مراحل اولیه، زایمان زودرس، جنین با وزن کم، مرگ داخل رحمی جنین، مسمومیت حاملگی، افزایش فشار خون و نارسایی قلبی.

زنانی که دچار پرکاری تیروئید هستند اگر بخواهند از نوزادان خود پرستاری کنند، باید قادر باشند بطور صحیح از داروهای PTU و MMI استفاده کنند. اگر چه گفته های قدیمی ها مانع تغذیه با شیر مادر میشود، اما مطالعات جدیدتر نشان داده که این کار بی خطر است، چرا که غلظت دارویی که وارد شیر مادر می شود بسیار کم است. PTU ارجحیت دارد چونکه غلظت پایین تری در شیر دارد.

به طور خلاصه ، شرایط پرکاری تیروئید می تواند به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری رخ دهد و این موارد معمولا بخودی خود متوقف میشوند. در زنانی که زمینه پرکاری تیروئید دارند، بخصوص نوع گریوز ، ممکن است بیماری های کنترل نشده اثرات زیان آوری در دوران بارداری برای هر دو و بیشتر برای کودک داشته باشد. بهترین راه برای جلوگیری از عوارض ناشی از پرکاری تیروئید در دوران بارداری، مطمئن شدن از کنترل بیماری قبل از لقاح جنین است.

اگر پرکاری تیروئید دارید و در نظر دارید که در آینده ای نزدیک تشکیل خانواده بدهید، ممکن است ارزشمند باشد که در مرحله برنامه ریزی برای تشکیل خانواده، در مورد گزینه های جراحی و اشعه ، با دکتر خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید که با باردارشدن، واقعا دو بیمار وجود خواهد داشت — مادر و کودک. ارتباط نزدیک با دکتر، قبل و در دوران بارداری می تواند به اطمینان از نتیجه بهتر برای هر دو شما کمک کند.

برای تشخیص پرکاری تیروئید و حاملگی با آزمایش خون، سطح هورمون های تیروئید سنجیده می شود و در صورت بالا بودن هورمون های تیروئید در خون بیماری تشخیص داده شده و درمان شروع می شود.

برای آشنایی با ” درمان پرکاری تیروئید در بارداری ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: ایران ناز. ایران سلامت. روزنامه پزشکی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره