post_image

هیرسوتیسم یا پرمویی، بیماری است که در آن، خانم ها دچار رویش موهای ناخواسته و مرد گونه می شوند. در این بیماری افزایش تعداد و ضخامت موهای رنگدانه دار در نواحی بدن رخ میدهد که به طور معمول در آقایان وجود دارد نظیر صورت ، سینه و پشت بدن. تعداد موهای بدن خانم ها به طور عمده توسط زمینه ژنتیک آنها تعیین می شود. هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان ممکن است بر اثر افزایش هورمونهای مردانه بنام آندروژنها و بخصوص تستوسترون ، اختلالات قاعدگی و یا بر اثر زمینه خانوادگی و نژادی فرد باشد. ترکیبی از مراقبت های شخصی و نیز داروها ، درمان کافی را برای اکثر مبتلایان به هیرسوتیسم فراهم می کند.

دلایل رویش موهای مردانه در زنان

مشکل رشد موهای زائد در زنان که از نظر علمی هیرسوتیسم نامیده می شود از حدود سن بلوغ شروع شده و محدوده به وجود آمدن آنها در سراسر صورت ، گردن ، قفسه سینه، پشت، بازو و پا قرار دارد و این رشد مو در گروه سنی بین ۱۸ تا ۴۵ سال بیشتر است مشاهده میشود . دلیل رشد بیش از حد مو افزایش سطح هورمون های مردانه در خون (آندروژن)است. اگرچه همه زنان آندروژن تولید می کنند اما افزایش بیش از حد سطح آن منجر به هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان می شود.

علاوه بر افزایش سطح هورمون ها ژن ها ، کیست تخمدان و تومور در تخمدان و اختلالات آدرنال دلایل دیگر برای رشد موهای زائد عنوان شده اند.

تشخیص علت رویش موهای مردانه در زنان

تشخیص هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان با بحث در مورد سابقه شما از لحاظ بیماری های طبی که داشته اید و نیز داروهای مصرفی ، با پزشک شروع می شود . پزشک شما از شما سئوالاتی در مورد منظم بودن سیکل های قاعدگی شما و نیز زمان بروز نشانه هایتان می پرسد . همچنین راجع به سابقه وجود موهای زائد در سایر اعضا خانواده شما و سایر بیماری های ارثی در آنها ، از شما سوال می کند.

به احتمال زیاد پزشک شما یک معاینه فیزیکی کامل از بدن شما شامل صورت، گردن، قفسه سینه، پشت و شکم و لگن می نماید . او همچنین ممکن است که شما را برای علائم افزایش هورمون آندروژن و حالاتی که منجر به اختلالات هورمونی می شوند ، مورد معاینه قرار دهد .

اندازه گیری هورمون ها در خون شما شامل هورمون تستوسترون ممکن است که به تشخیص علت هیرسوتیسم کمک کند. میزان و نوع درخواست آزمایشات دیگر از سمت پزشک بسته به شدت پرموئی و سایر علائم شما می باشد .اگر که سطح هورمون آندروژن در خون شما بالا رفته باشد ، پزشک ممکن است که درخواست رادیوگرافی های تشخیصی کند شامل: سونوگرافی از تخمدان ها و غدد فوق کلیوی جهت بررسی احتمال وجود کیست تخمدان و یا تومور غدد فوق کلیوی- سی تی اسکن جهت بررسی غدد فوق کلیوی.

رفع موهای مردانه در زنان

در حالی که تراشیدن و اپیلاسیون و سفید کردن برخی از راههای خلاص شدن از شر هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان و موهای زائد می باشد اما برخی داروهای طبیعی نیز وجود دارد به کاهش رشد مو کمک میکند اگر چه ممکن است این راه حل ها دائمی نباشد.

هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان به طور کلی قابل جلوگیری نیست. اما اگر شما دچار بیماری کیست های متعدد تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک هستید کنترل اضافه وزن شما و جلوگیری از مقاومت به انسولین که در این بیماری دیده می شود، می تواند منجر به کاهش سطح هورمون آندروژن خون شما و نتیجتا کمتر شدن هیرسوتیسم یا رویش موهای مردانه در زنان شود.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان هیرسوتیسم ” و ” نشانه های هیرسوتیسم ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه موهای زائد زنان مطالعه فرمایید.

منبع: افکار نیوز. بیماری های زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره