هورمون رشد و افزایش قد نوجوانان

[sbu_post_image]

افزایش قد، امروزه یک دغدغه میان نوجوانان محسوب می شود، به خصوص در میان ورزشکاران. از این رو آگاهی و اطلاع از چگونگی مراحل رشد و تأثیر تغذیه بر رشد قد بسیار مهم است.

در بدن ، هورمونی به نام هورمون رشد موجود است که در سنین کودکی و نوجوانی تکثیر سلولی ، در مناطق غضروفی سر استخوان های دراز را تحریک و موجب افزایش استخوان سازی می شود. استخوان سازی تا پایان سنین بلوغ ، ادامه دارد یعنی تا اوایل ۲۰ سالگی هنوز امکان افزایش قد وجود دارد. پس از سن ۲۰ سالگی دیگر رشد قدی نخواهیم داشت ولی مصرف شیر روزی ۳-۲ لیوان در روز برای استحکام استخوان ها همچنان ضروری است.

افزایش سرعت رشد در سن بلوغ برای دختران در حدود ۹ سالگی و برای پسران در حدود ۱۱ سالگی است. رشد سریع در طول بلوغ ، برای دختران و پسران طی ۶-۴سال ادامه می یابد و از سن ۲۰-۱۸ سالگی حدود ۳-۲ سانتی متر اضافه می شود و البته به ژنتیک فرد نیز بستگی دارد.

تغذیه و افزایش قد

بعد از سخت شدن قسمت نرم وغضروفی استخوان هاو توقف رشد طولی آن ها قد فرد دیگر افزایش نخواهد یافت.برای افزایش هورمون رشد داشتن خواب کافی،استفاده از ۶ وعده غذایی به جای ۳ وعده،ورزش کردن،استفاده از مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر ولبنیات،کاهش استرس مهم است.

پروتئین یکی از عوامل تاثیرگذار بر رشد قدی تغذیه است . در میان مواد مغذی مصرف به اندازه ی پروتئین ها و املاح بسیار اهمیت دارد.

منبع: مهر سل

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره