هاشیموتو( بیماری اتوایمیون تیروئید)

[sbu_post_image]

از آن جا که کم کاري تيروئيد در زنان مسن تر شيوع بيشتري دارد برخي پزشکان توصيه مي کنند که در طي معاينات جسمي سالانه، غربالگري زنان مسن تر به منظور تشخيص اختلالات تيروئيدي نيز انجام گردد.
برخي پزشکان همچنين توصيه مي کنند که زنان باردار و يا زناني که تصور مي کنند باردار شده اند به منظور تشخيص کم کاري تيروئيد آزمايش دهند. به طور کلي اگر احساس مي کنيد که خستگي و کسالت تان افزايش يافته و يا پوست خشک، يبوست و صداي خشن داريد و يا در گذشته سابقه مشکلات تيروئيدي يا گواتر را داشته ايد، ممکن است پزشک معالج تان براي تشخيص کم کاري تيروئيد آزمايش تجويز نمايد.

تیروئید هاشیموتو ( بیماری اتوایمیون تیروئید)

این عارضه رایج ترین علت بیماری کم کاری تیروئید است. اختلالات اتوایمیون وقتی ظهور می کند که سیستم ایمنی شما آنتی بادی هایی را بر علیه بافت های بدن تان ترشح نماید. برخی مواقع این پروسه شامل غده تیروئید نیز می گردد.

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چرا بدن آنتی بادی هایی را بر علیه خودش ترشح می کند و علت دقیق بیماری های اتوایمیون ناشناخته است. برخی چنین تصور می کنند که ممکن است یک ویروس یا باکتری محرک ایجاد چنین عکس العملی گردد و برخی دیگر معتقدند که ممکن است تاریخچه ژنتیکی در این امر سهیم باشد. به احتمال زیاد بیش از یک عامل در ظهور بیماری های اتوایمیون نقش دارند و چنان چه بیماری کم کاری تیروئید اتوایمیون ایجاد گردد آنتی بادی ها، توانایی تیروئید برای تولید مکفی هورمون ها را مختل می سازند.

 منبع: تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره