نان مناسب و سالم برای همه خانواده ها و افراد مبتلا به دیابت نوع دو و یک، انواع سبوس دار و تهیه شده از آرد تیره است (مانند نان سنگک،نان ماشینی معمولی و انواع نانهای معمولی که سبوس بیشتری دارد)، هر چه رنگ آرد سفید تر باشد و نان حجیم تر باشد مقدار نشاسته آن بیشتر است و باید در حد کم مصرف شود مانند نانهای فانتزی ،نانهای بربری و تافتون که ضخامت داشته باشند و یا نانهای پیتزا و پیراشکی که از آرد سفید تهیه می شود.
استفاده از نان رژیمی و یا نان جو برای کودکان دیابتی و دیگر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ توصیه نمی شود. (نانهای سنتی تهیه شده از جو برای کودکان طعم خوبی ندارد و سفت است و اغلب نانهای صنعتی تهیه شده از جو ، شکر و آرد گندم دارد)
نان سوخاری و کاملا برشته برخلاف تصور عموم مناسب نیست زیرا به علت حرارت دیدن و برشته شدن نشاسته آن سریعتر به قند تبدیل می شود. قسمتهای خیلی برشته و تقریبا سوخته شده نیز مواد سمی برای بدن دارد بنابراین نان قندی شده و خیلی برشته توصیه نمی شود.
برنج سفید دارای قند به صورت نشاسته است و در صورتیکه زیاد مصرف شود باعث افزایش قند می شود. انواع برنج قهوه ای یا رژیمی به علت داشتن سبوس برنج بهتر از برنج سفید است ولی چون هنوز برای همه افراد و به صورت معمول استفاده نمی شود برای کودکان دیابتی نیز توصیه نمی شود. در هر صورت بهتر است در هنگام مصرف برنج (آبکش یا کته) به مقدار مصرف توجه شود و همراه با آن نیز از انواع خورشها و سبزیجات به صورت سالاد استفاده شود و یا پلو مخلوط مصرف شود.
در تهیه غذا هایی مانند سوپ و آش بهتر است از یک نوع ماده نشاسته ای استفاده شود (مثلا رشته فرنگی یا جو پرک یا بلغور گندم ) و البته مقدار آن نباید زیاد نباشد.