نقش هورمون رشد در افزایش قد

[sbu_post_image]

وقتی كوتاه بودن قد غیرطبیعی باشد، پاتولوژی یا بیماری تلقی می‌شود. مشكلات هورمونی مانند اختلال و كمبود در غدد رشد، غدد هیپوفیز و غدد تیروئید می‌تواند رشد قد را دچار مشكل كند؛ علائم دیگری نیز دارند، البته با مراجعه به متخصصان غدد می‌توانند كمبود هورمونی را اصلاح كنند. نكته قابل توجه این است كه فرد تا زمانی كه صفحه رشد باز است، مشكل كمبود هورمون را برطرف كند تا رشد طولی‌اش متوقف نشود. دسته دیگر، كسانی هستند كه قد كوتاه دارند، ولی از جنبه‌های دیگر طبیعی هستند كه به لحاظ پزشكی قد كوتاه به حساب نمی‌آیند.

هورمون رشد انسان ماده ای است که توسط ساختاری نخود مانند که در عمق مغز درست پشت چشم ها وجود دارد تولید می شود. این ماده معمولاً طی ساعات اولیه خواب و پس از ورزش تولید می شود. عملکرد این هورمون ها تحریک و تقویت رشد در بدن انسان تا اتمام دوران بلوغ است.

كسانی كه به دلیل هورمونی مشكل كوتاهی قد دارند باید در سن رشد، داروی هورمونی كه پزشك غددشان تجویز كرده مصرف كنند، در غیر این‌صورت صفحه رشدشان بسته می‌شود؛ ولی كسانی كه مشكل غدد ندارند و تنها برای افزایش قد از داروهای هورمونی استفاده می‌كنند، به لحاظ پزشكی توصیه نمی‌شود.

جهت آشنایی با تاثیر هورمون رشد بر افزایش قد، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تماشا. دانشنامه سلامت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره