نشانه های هیرسوتیسم

post_image

برای پیدا کردن علت هیرسوتیسم باید به سن ایجاد، سرعت پیشرفت رشد مو و نشانه های هیرسوتیسم همراه آن توجه کنیم.

اگر چرخه های قاعدگی به هم خورده باشد به احتمال زیاد علت هیرسوتیسم از تخمدان است (مثلاً تخمدان پر کیست) وربطی به غده فوق کلیه ندارد، اما اگر ترشح شیر از پستان، فشار خون بالا، سهولت کبود شدن، افزایش وزن قسمت‌های مرکزی مثل شکم و ضعف وجود داشته باشد به مشکلات غده فوق کلیه فکر می کنیم.
اگر قاعدگی شکل طبیعی دارد، ممکن است هیرسوتیسم ژنتیکی باشد. هیرسوتیسم دارای درجات مختلفی است.زنی با هیرسوتیسم خفیف ممکن است علائم رویش موی تیره در روی لب فوقانی، چانه، اطراف پستان‌ها یا روی شکم داشته باشد. هیرسوتیسم پیشرفته تر منجر به رشد مو در پشت، شانه ها، جناغ سینه و بالای شکم می شود. این نوع هیرسوتیسم بیشتر اوقات در هنگام بلوغ ایجاد می‌شود وعلت آن تغییرات هورمونی شدیدی است که در این دوران ایجاد می شود.
برای تشخیص حتماً به یک پزشک متخصص غدد مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است سوالاتی در مورد تاریخچه پزشکی با توجه خاص به چرخه‌های قاعدگی‌تان بپرسد و ممکن است معاینه تان کند.
در مورد کسانی که هیرسوتیسم و به هم خوردن چرخه های قاعدگی جدیداً اتفاق افتاده ، ممکن است نیاز به بررسی در مورد مشکلات بالقوه خطرناکتری مانند تومور تخمدان‌ها، غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز باشد.

تشخیص علایم هیرسوتیسم

تشخیص علائم هیرسوتیسم بر اساس بررسی سابقه خانوادگی فرد در هیرسوتیسم، سابقه خانوادگی او در بی نظمی قاعدگی، و ویژگی های مردانه، صورت می گیرد. برای افرادی که عادت ماهیانه شان منظم است و هیرسوتیسم در آنها بسیار خفیف است، نیاز به تست نیست.
پزشک خانوادگی یا متخصص اندوکرینولوژی (علم شناسایی و مطالعه غدد مترشحه داخلی)، ممکن است دستور آزمایش خون بدهند تا سطح هورمون ها را در خانم هایی که مدتی طولانی اختلال در قاعدگی خود داشته اند و هیرسوتیسم در آنها شدیدتر است، اندازه گیری کنند. سی تی اسکن نیز گاهی برای ارزیابی بیماری های مربوط به غده آدرنال انجام می گیرد.

اندازه گیری هورمونهای مختلفی چون تستوسترون ، ۱۷هیدروکسی پروژسترون ، آندروستن دیون ، پرولاکتین وFSHوLH و استفاده ازسونوگرافی تخمدانها جزء اقدامات پاراکلینیکی لازمی است که درمورد بیماران مبتلا به هیرسوتیسم باید انجام گیرد تا به تشخیص علت هیرسوتیسم کمک نماید و قطعاً تشخیص علت بیماری به انتخاب روش درمانی مناسب منجرخواهد شد .

نشانه های هیرسوتیسم گاهی در حضور سطح طبیعی هورمون‌ها نیز رخ می دهد که در این مورد معمولاً حساسیت گیرنده‌های پوست آن نواحی، نسبت به تستوسترون افزایش یافته است که به آن هیرسوتیسم ایدیوپاتیک می گویند. تشخیص هیرسوتیسم ایدیوپاتیک در بیمارانی قابل طرح است که چرخه‌های قاعدگی منظم و همراه با تخمک‌گذاری داشته، سطوح آندروژن سرم (شامل تستوسترون تام و آزاد ودی هیدرواپی آندرستندیون سولفات DHEA-S) طبیعی باشد. شیوع کلی هیرسوتیسم ایدیوپاتیک در کل زنان دچار هیرسوتیسم ۶ درصد است. قابل توجه است که برخی بیماران دچار هیرسوتیسم ایدیوپاتیک ممکن است در واقع به نشانگان تخمدان پلی‌کیستیک PCOS خفیف مبتلا باشند.

برای آشنایی با ” درمان هیرسوتیسم (پرمویی) ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: دکتر کریمی. پارسی لوگ. پزشکان ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره