ناتوانی جنسی و ناباروری

[sbu_post_image]

بین کسی که میل جنسی ندارد ولی در صورت وجود میل جنسی به صورت گاه گداری قادر به نزدیکی و عمل جنسی می باشد و کسی که علی رقم وجود میل جنسی نزدیکی ندارد باید تفاوت قائل شد. البته در مواردی ، هر دو اینها با هم هستند یعنی فرد هم میل جنسی ندارد و هم قادر به نزدیکی و عمل جنسی نمی باشد پس در تشخیص و درمان باید این موارد را در نظر گرفت.

علل جسمی ناتوانی جنسی

علل ناتوانی جنسی را می توان به دو دسته بزرگ علل روانی و جسمی تقسیم بندی نمود ،ناراحتی ها و بیماری های روانی شایع ترین علل ناتوانی جنسی در جامعه بوده و بسیاری از اختلالات روانی از جمله افسردگی ها و اضطراب می توانند موجب ناتوانی جنسی گردند .

علل جسمی ناتوانی جنسی را می توان به 3 دسته تقسیم کرد:

  • دسته اول: آسیب به سیستم شریانی ، که می تواند اولیه و مادرزادی و یا اکتسابی مثل ضربه ها (به دنبال شکستگی لگن) و یا بسته شدن عمومی شریانهای کوچک مثل افرادی که ناراحتی قلبی – چربی خون بالا و مصرف سیگار دارند باشد. بطور کلی سن شیوع ناتوانی جنسی و سن پیدایش بیماری های قلبی که ناشی از تنگ شدن و بسته شدن شریان های کوچک قلبی هست یکسان است.
  • دسته دوم: علت ناتوانی جنسی اشکال در سیستم سیاهرگی است که می تواند اولیه و یا به دنبال اعمال جراحی در این سیستم باشد.
  • دسته سوم :علل ناتوانی جنسی اشکال در سیستم عصب رسانی آلت تناسلی است که باز هم می تواند اولیه و مادرزادی و یا به دنبال ضربه ها و یا اعمال جراحی در ناحیه لگن باشد.

از دیگر اختلالات جنسی و بسیار آزار دهنده می توان به بی میلی و بی علاقگی زوجین برای رابطه جنسی اشاره داشت. این مسئله در نگاه اول بسیار ساده به نظر می رسد و می توان علت آن را بی اعتنایی طرفین دانست اما با نگاهی عمیق تر در می یابیم که این موضوع بسیار پیچیده تر از یک بی اعتنایی ساده است.

معمولا این طور به نظر می آید که این اختلال صرفا یک بی تفاوتی و بی اعتنایی نسبت به روابط جنسی است؛ولی واقعیتی که در پایان وجود دارد اینست که این بی تفاوتی یک “بیزاری” را در زیر خود پنهان کرده است و از اینرو یک اختلال محسوب میشود. داستان های غم انگیز بیشماری از زن و مرد هایی شنیده ایم که از اینکه همسرشان هیچگونه لذتی نمیبرند گله داشته و موجب نگرانی و یاس همسر خود را فراهم میسازند و در نهایت مجبور به جدایی و طلاق میگردند.

بی اعتنایی نسبت به روابط جنسی بین شما و همسرتان میتواند نشأت گرفته از اختلالاتی مانند: ترس از صمیمیت ؛ خشم و … اما در اکثر موارد برخاسته از آسیب های روحی و ضربات عاطفی گذشته است؛ لطماتی نظیر مزاحمت های جنسی؛ زنای با محارم؛ تجاوز و یا اشکال خشونت آمیزتری از آزار و اذیت نیز از این جمله اند.

تغذیه مناسب و درمان ناباروری و ناتوانی های جنسی

عدم توانایی یک زوج از لحاظ جنسی در باردار شدن پس از یکسال تلاش را ناباروری می‌گویند. 40 درصد از مشکلات ناباروری در میان زوج‌ها ناباروری در مردان است.

تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی در عملکرد جنسی و قدرت باروری هر دو جنس دارد. الگوی تغذیه مناسب و دریافت مقادیر کافی ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های گروه B، ویتامینE ،A و عناصر روی، منیزیم، سلنیوم و … نقش مهمی در سلامت سیستم تناسلی، حفظ و بهبود قدرت باروری، تولید هورمون های جنسی، رشد و نمو دیواره رحم، تولید اسپرم و تشکیل سلول تخم و پیشگیری از نازایی در زنان دارند.

بر اساس مطالعات ترکیب اسیدهای چرب موجود در اسپرم یکی از عوامل مهم و موثر بر ناباروری به شمار می رود. تحقیقات اخیر نشان می دهند که غلظت اسیدهای چرب امگا-3 موجود در اسپرم مردان نابارور کمتر از سایر مردان است. همچنین در مردان بارور نسبت اسیدهای چرب امگا- 3 به امگا- 6 بالاتر می باشد. بنابراین اسیدهای چرب امگا- 3 می توانند در مردان ناباروری که دچار اختلال در تعداد،حرکت و شکل اسپرم هستند، به درمان ناباروری کمک کنند.

مصرف غذاهای دریایی توسط زنان مبتلا به دیابت موجب می شود که این زنان عملکرد جنسی بهتری داشته باشند. مصرف غذاهای دریایی در مردان نیز موجب بهبود توانایی نعوظ در آنان می شود. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه ها، سبزیجات، روغن زیتون و ماهی می باشد، عملکرد جنسی را در هر دو جنس بهبود می بخشد و در درمان نازایی موثر است . از سوی دیگر مصرف کافئین، الکل، سیگار و بی تحرکی موجب بروز اختلال در عملکرد جنسی می گردد.

آشنایی با درمان ناتوانی جنسی (کلیک کنید)

منبع: انجمن اورولوژی ایران. پزشکی. نیک صالحی

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره