ناتوانی جنسی با اختلالات هورمونی

post_image

در معاینه فیزیکی برای تشخیص ناتوانی جنسی با اختلالات هورمونی باید توجه خاص به نشانه های کم کاری غدد جنسی مردانه( بیضه های کوچک آتروفیک از بین رفتن موی صورت و بدن و ژنیکوماستی) و علائم خواجگی( موهای کم ناحیه صورت ژنیتالیا زیر بغل دستگاه تناسلی کودکانه و صدای زیر) معطوف شود. بررسی علل ناتوانی جنسی شامل گرفتن شرح حال دقیق معاینه عمومی و بررسی محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گناد و بررسی کار تیروئید و آدرنال و بررسی وجود دیابت قندی , سابقه شیمی درمانی, رادیو تراپی, تماس با سموم الکل و داروها یا نارسائی کلیه می باشد.

آزمایش ها شامل اندازه گیری غلظت تستوسترون , پرولاکتین است. در بیمارانی که پرولاکتین بالا دارند باید آزمایش تکرار شود و در صورت بالا بودن مجدد با شک به تومور هیپوفیز به متخصص غددارجاع داده شود. بیمارانی که سطح تستوسترون آنها در صبح پائین است باید بصورت مکرر LH و FSH در آنها اندازه گیری شود. اگر تستوسترون پائین ولی سطح LH و FSH افزایش نیافته باشد , باید برای بررسی اختلال عملکرد هیپوفیز یا هیپوتالاموس در خواست مشاوره غدد کرد.

اگر تستوسترون پائین و LH و FSH بالا باشد علت ناتوانی جنسی نارسائی اولیه بیضه است. نارسائی بیضه را می توان با تجویز تستوسترون زیر زبانی خوراکی یا عضلانی درمان کرد.

تزریق تستوسترون داخل عضلانی با دوز ۲۰۰ mg هر ۲ تا ۳ هفته برای درمان ناتوانی جنسی هورمونی بعلت اثرات سمی ترکیبات خوراکی یا زیر زبانی روی کبد توصیه می گردد. در بیماران مبتلا به کم کاری هپوفیز از hcg می توان به منظور تحریک ترشح تستوسترون از بیضه استفاده کرد. در سرطان هیپوفیز که پرولاکتین زیاد ترشح میکند درمان با بروموکریپتین یا عمل جراحی توانائی جنسی را به بیمار باز میگرداند.

درمان اختلالات هورمونی و ناتوانی جنسی

متخصصان معتقدند با استفاده از مواد مغذی که در زیر فهرست آن‌ها عنوان شده می توان به روش طبیعی تعادل هورمون های بدن خود را برقرار کرد. برای این منظور بهتر است این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • غذاهای غنی از فیبر مثل میوه‌ها ، سبزی‌ها ، حبوبات و غلات سبوس‌دار
  • سبزیجات بوته‌ای مثل بروکلی و کلم در رژیم غذایی
  • سبزیجات مغذی دارای برگ‌های سبز و پهن مثل اسفناج و کاهو
  • منابع گیاهی غنی از استروژن مثل دانه سویا، نخود و عدس
  • میوه‌های سرشار از فلاوونوئیدها مثل توت‌ها، انگور قرمز و مرکبات
  • اسیدهای چرب حیاتی مثل روغن زیتون، ماهی، امگا ۳، غلات سبوس‌دار و خشکبار
  • چربی امگا ۳ موجود در ماهی آزاد، ماهی تن و مکمل‌های روغن ماهی
  • مکمل‌های غذایی حاوی ب‌کمپلکس
  • محصولات ارگانیک، مرغ و ماهی

علاوه بر این‌ها فراموش نکنید انجام فعالیت‌های ورزشی منظم و روزانه، کنترل استرس، خواب شبانه کافی، پرهیز از مصرف بیش از اندازه گوشت و چربی حیوانی و لبنیات پرچرب، کافئین، قهوه، کولاها و نوشابه‌های انرژی‌زا و کربوهیدرات‌های تصفیه شده مثل نان و برنج سفید، همگی عواملی هستند که می‌توانند در درمان ناتوانی جنسی با اختلالات هورمونی موثر باشند و ترشح هورمون‌ها را در بدن متعادل نگه دارند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” اختلالات هورمونی و ناباروری مردان ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ناتوانی جنسی مطالعه فرمایید.

منبع: کانون دانش. پزشکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره