میکرونیدلینگ: عملکرد، اثرات و مزایا

میکرونیدلینگ پوستی، در این روش از وسیله برقی که به پوست سوزن می زند استفاده می شود این وسیله مخصوص همین کار است. وسیله فوق به شکل خودکار بوده و دارای ۱۲ سوزن بسیار زیر می باشد. این وسیله نوعی ابزار پزشکی است که در روش میکرونیدلینگ از آن استفاده می شود و با این روش بافت زخم های قدیمی را می شکنند و سلول های پوست را تحریک به تکثیر می کنند. تکثیر سلول موجب تشکیل لایه هایی جدید از فیبر کلاژن و الاستین می شود علاوه بر این مویرگ های جدیدی نیز بوجود می آید که جریان خون را در پوست بهبود می دهد.

microneedling-654x350

دستگاه میکرونیدلینگ

 مکانیسم اثر دستگاه میکرونیدلینگ ایجاد آسیبهای ریز و میکروسکوپی بصورت صفر و یک درسطح پوست باعمق مشخص میباشد که باتوجه به تلاش ذاتی بافت در  ترمیم آن حاصل افزایش گردش خون و رسیدن فاکتورهای ترمیمی و رشد به منطقه مورد نظر و تشکیل عروق خونی جدید و بهبود ساختار کلاژنهای قبلی و تشکیل کلاژن و بافت همبند جدید.این دستگاه روی لک های پوست صورت که ازطریق آفتاب وپیری روی پوست افتاده وچین وپروکها تاثیر بسیاری دارد وهمچنین این دستگاه برروی استرچ مارکها نیز موثراست که معمولا  استفاده ازاین دستگاه رابا به کار بردن داروهای مزو تاثیر بیشتری میگذارد.مثلا برای لکهای آفتاب ازداروهای مزولایتینگ استفاده میشود.درهنگام استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ باید به عمق نفوذ این دستگاه توجه شود.مکانیسم دستگاه میکرونیدلینگ به مقدار زیادی مشابه با لیزر لک صورت با لیزرهای فرکشنال است.با این تفاوت که اثرات حرارتی  وسوختگی  لیزر را ندارد.اخیرا دستگاههایی با نام RF فرکشنال سوزنی واردبازار شده که ترکیبی ازدستگاه میکرونیدل وامواجRF جوانسازی هستند که اثربخشی فوق العاده ای درجوانسازی دارند.

عملکرد

در واقع کار اصلی میکرونیدلینگ فعال کردن کلاژن سازی پوست می باشد و به این صورت است که روی پوست با دستگاه میکرونیدلنگ سوراخ های ریزی ایجاد می کنند که این دستگاه سوزن های ریز و ظریفی دارد که با لایه عمقی پوست که همان درم است نفوذ می کند که سبب تحریک کلازن سازی پوست می شود که برای ترمیم پوست و از بین بردن گودی ها و ترک ها موثر می باشد .
خوبی تکنیک میکرونیدلینگ در این است که برخلاف روش های دیگر مانند لیزر، آسیب چندانی به لایه سطحی پوست وارد نمی کند و عوارض چندانی ندارد .
همچنین جالب است بدانید که با تقبل هزینه درماپن پوست می توانیم مواد ویتامینی یا مواد دیگری که در کلاژن سازی تاثیر دارند را نیز وارد پوست کنیم . از جمله این مواد شامل هیالورونیک اسید ، ترکیب مس و ویتامین C و ویتامین E   می باشد .
تعداد جلسات لازم برای میکرونیدلینگ با توجه به نوع جای زخم و جوشگاه ، متفاوت می باشد .
مثلا به طور معمول برای جوانسازی لازم است که به مدت ۳ جلسه و هر ماه یک بار تکرار شود . برای از بین بردن جای زخم  و جوشگاه ها ۲ ماه یکبار باید مراجعه شود . قرمزی بعد از میکرونیدلینگ نیز گذرا بوده و زود از بین خواهد رفت .
افرادی هم هستند که کاندید مناسبی برای انجام میکرونیدلینگ نیستند مثلا افرادی که سابقه ایجاد گوشت اضافه دارند بهتر است از این روش استفاده نکنند .
افرادی که دچارمشکلات انعقادی خون ، دیابت ، تشنج ، صرع ، عفونت یا تبخال حاد و … هستند نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند .
افرادی هم که باردار یا شیرده هستند ، افرادی که به تازگی پوستشان را لایه برداری یا لیزر کرده اند و افرادی که در محل خال یا زگیل رادیوتراپی انجام داده اند نیز نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند

اثرات میکرونیدلینگ در پوست

بافت پوست را بهبود و ظاهر چین و چروک را کاهش می دهد.
موجب بازسازی بافت می شود.
زخم را تغییر شکل می دهد به خصوص زخم های حاصل از آکنه را می توان از بین برد زیرا با این روش فیبرهای کلاژن جدید بافت زخم را با پوست تازه پوشش می دهد.
کاهش اندازه روزنه های پوست
بهبود ترک های پوستی

مزایای میکرونیدلینگ

۱- روش فیزیولوژیک است و در نتیجه بدون عارضه می باشد.
۲- بدون درد است.
۳- مقرون به صرفه است.
۴- برای پوستهای نازک نیز می توان استفاده کرد
۵- آسیب جدی به پوست وارد نمی کند.
۶- دوره بهبودی بعد از پروسیجر کوتاه است.
۷- می توان تا بدست آمدن نتیجه دلخواه آنرا تکرار کرد.
۸- در تمام مناطق صورت ، گردن ، زیر چشم می توان بکار برد.
۹- ریسک تغییر رنگ پوست ( hypo or hyper pigmentationl ) بسیار کم است.
مراقبتهای بعدازعمل                                                                                 :
معمولا کمی قرمزی و التهاب بعد از عمل وجود دارد که پس از ۲۴ ساعت برطرف می شود .سوزش مختصر که ۲-۴ روز برطرف می گردد
تا ۲۴ ساعت ترجیحا دوش نگیرید-
– تا ۴۸ ساعت آرایش نکنید
– ۲۴ ساعت اول از پماد زینک اکساید برای کاهش التهاب و پیشگیری از تماس آفتاب استفاده کنید.
– پس از ۲۴ ساعت استفاده از ضد آفتاب با SPF مناسب اکیدا توصیه می گردد.

آیا میکرونیدلینگ با درد همراه است؟

قبل از میکرونیدلینگ صورت ، از کرم های بی حس کننده استفاده می شود تا دردی که در طول این عمل حس می شود کاهش یابد.
آیا می توان از میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوست استفاده برد؟
میکرونیدلینگ را می توان روی همه انواع رنگ ها و انواع پوست ها استفاده کرد. هیچ خطر در رابطه با التهاب پس از عمل و هایپرپیگمنتیشن وجود ندارد.
چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز داریم و با چه فاصله زمانی باید این فرایند را تکرار نمود؟
میکرونیدلینگ را می توان هر چهار تا شش هفته تکرار نمود تا هنگامی که به نتیجه مورد نظر برسید. جهت تحریک تولید کلاژن باید ۳ بار از این روش استفاده برد و بین هر یک از این درمان ها باید ۴ تا ۶ هفته فاصله باشد. جهت کاهش جای زخم ۳ تا ۶ جلسه درمانی توصیه می شود. تعداد درمان ها به پاسخ هر فرد به درمان و به میزان آسیب که تازه است یا خیر بستگی دارد. میکرونیدلینگ در همه بخش های پوست بدن (گردن سروسینه بازو پاها) مورد استفاده دارد. بسیاری از افراد پس از جلسه اول نتایج آن را می بینند.

عوارض میکرونیدلینگ

این روش بسیار ایمن است و تاکنون عارضه جدی گزارش نشده است. بروز این عوارض نیز بسیار نادر است. معمولاً ۷۲ساعت پس از درمان رفع خواهند شد.
قرمزی و تورم : در طول روزهای اول پس از درمان ممکن است تورم و قرمزی در پوست ایجاد شود. دلیل این امر آن است که نفوذ سوزن به داخل پوست باعث ایجاد کانال های بسیار ریز در پوست شده که طی فرایند بهبود پس از درمان برطرف خواهند شد. زخم های کوچک ایجاد شده بلافاصله بسته شده و حدود ۳ ساعت پس از درمان می توان از لوازم آرایشی استاندارد استفاده نمود.

 از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره