بعضی ازمادران فکر می کنند اگر از مکمل های ویتامین مینرال خارجی به شیرخوار خود بدهند، به رشد و سلامت شیرخوار کمک کرده اند . درحالی که این طور نیست .این مکمل ها معمولا مطابق با استانداردهایی که وزارت بهداشت به لحاظ میزان ویتامین بویژه A و D املاحی مثل آهن و روی اعلام کرده است ،نیستند لذا علاوه بر این که خانواده ها هزینه گزافی برای خرید آنها می پردازند ، محصولی با مقادیر کم و نامناسب از ویتامین ها و املاح به کودکانشان می دهند .درحالی که اگر در برنامه غذایی کودک از انواع مغزها ( بادام , فندق , پسته , گردو ) استفاده شود این مواد مغذی سرشار از آهن , روی , منیزیوم , فسفر , پتاسیوم , تیامین , ریبوفلاوین و چربی های بلند زنجیره غیراشباع و امگا ۳ می باشند .
همچنین انواع حبوبات مانند, نخود آبگوشتی , انواع لوبیا ها و عدس که منابع غنی از پروتئین, پتاسیم , آهن , اسیدفولیک , منیزیوم , مس و فیبر می باشند نیاز بدن کودک را تامین می کنند.
اسیدهای چرب EPA و DHA که کمپانی ها ادعا می کنند در محصولاتشان به کار می برند ، در روغن زیتون و روغن آفتاب گردان وجود دارد و اگر در پخت غذای کودکان از این روغنها استفاده شود از بهترین و سالم ترین اسیدهای چرب برخوردار می شوند .
کودکان تا دو سالگی به جز قطره A و D یا مولتی ویتامین و قطره یا شربت آهن به هیچ مکمل دیگری نیاز ندارند . خوشبختانه شرکت های ایرانی این فرآورده ها را با فرمول و مقدار صحیح به بازار عرضه کرده اند.
مصرف مکمل روی وامگا ۳ در دروان شیردهی ضرورتی ندارد. درصورتی که مادر شیرده از اصول تغذیه صحیح پیروی کند و در برنامه غذایی روزانه دو اصل تنوع و تعادل را رعایت نماید و گروههای غذایی اصلی را به مقدار کافی مصرف کند نیازی به مصرف این گونه مکمل ها ندارد.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان