بیماریهای مهم این ناحیه از بدن را که تاثیر مهمی در کیفیت زندگی هر فرد میگذارد و حتی ممکن است به مرگ منتهی شود، نباید نادیده گرفت.
صحبت کردن درباره بیماریهای دستگاه تناسلی مردان و زنان در جامعه ما بهعلت حجب و حیای فرهنگی حاکم آسان نیست اما از طرفی نمیتوان بیماریهای مهم این ناحیه بدن را که هرگونه اختلال در آن تاثیر مهمی در کیفیت زندگی هر فرد میگذارد و حتی ممکن است به مرگ منتهی شود، نادیده بگیریم.
مهم ترین بیماری های ناحیه تناسلی در مردان
در رشته اورولوژی در سالهای اخیر طبقهبندی جدیدی انجام شده که بیماریهای این رشته را به ۶ یا ۷ رشته تخصصی تقسیم میکند.
براساس این تقسیم بندی بیماریهای اورولوژی به چند دسته بیماریهای کلیه و پیوند کلیه، اورولوژی زنان، اورولوژی اطفال، انکولوژی یا سرطان در اورولوژی، اندرولوژی (شامل بیماریهای عقیمی و ناتوانی جنسی مردان) اندریولوژی (شامل روشهای غیر تهاجمی ازجمله برای دفع سنگ و اورولوژی ترمیمی (جراحیهای ظریف و مشکل) دسته بندی میشود. بقیه بیماریها شامل عفونتهای دستگاه تناسلی و دفع ادرار نیز در گروه دیگری دسته بندی میشود که اورژانسهای اورولوژی را هم در این دسته آخر قرار میدهند.
سرطان پروستات؛ مهم ترین بیماری ناحیه تناسلی آقایان
اگر از بیماریهای انکولوژی یا سرطانهای دستگاه تناسلی شروع کنیم، باید بگوییم که بیماریهای خطرناک و مهمی در این دسته قرار دارند که عمدتاً بدون علامت هم هستند. یکی از این بیماریها سرطان پروستات است که امروزه با معرفی تست PSA در سالهای اخیر ما هم در کشور این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص میدهیم، درحالی که قبلاً این طور نبود؛ مثلا یک آقای مسن ۵۰ یا ۶۰ ساله بهعلت اینکه زمین خورده بود و دچار شکستگی کوچکی شده است به پزشک مراجعه میکرد. آن موقع معمولاً بیماری هنگامی تشخیص داده میشد که بسیار پیشرفت کرده بود و درمان آن سختتر بود. اما امروزه با تست PSA میتوانیم به موقع این بیماری را تشخیص دهیم و درمان کنیم.
این بیماری در کشور ما شیوع کمی ندارد. در هر بخش اورولوژی که نگاه کنید همواره یک یا دو بیمار مبتلا به این عارضه که منتظر عمل جراحی هستند، بستری هستند. شاید این بیماری بین یک تا ۵ درصد در بین مردان شیوع داشته باشد. البته آمار من دقیق نیست، در این مورد مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا تحقیقات دقیقی انجام داده که میتواند قابل استناد باشد.
منبع: بیتوته