مشکلات نازایی

post_image

حدود ۱۰ درصد از زوجین که در سنین باروری هستند در آمریکا دچار مشکلات نازایی هستند، حدود ۳۰ درصد مشکلات به زنان و۳۰ درصد به مردان ومابقی یا علل ناشناخته اند و یا این که فاکتور های متعددی هر دو زوج را درگیر کرده اند. اگر شما برای بیشتر از یک سال مقاربت منظم و بدون پیشگیری داشته اید وهنوز باردار نشده اید (یا به مدت شش ماه اگر بیشتر از ۳۵سال دارید) باید به پزشک مراجعه کنید نزدیک به ۹۰در صد زوجین نازا به طور موفقیت آمیزی درمان می شوند. به خاطر داشته باشیدکه چون یک زوج ممکن است دچار مشکلات مختلفی باشند درصد های موفقیت بسیار متغیر هستند.

آزادشدن دوره‌ای تخمک برای بارداری ضروری است. سایر عوامل مؤثر عبارتند از ریتم قاعدگی، دمای پایه بدن، فاکتورهای تخمدان، لوله رحم، واژن و اندومتریوز (وجود بافت رحم در مکانی غیر از رحم.) واژن و ترشحات آن در تغذیه، ذخیره و حرکت تدریجی اسپرم‌ها به قسمت‌های بالاتر و محافظت آنها از محیط اسیدی واژن نقش مهمی دارد.

مشکلات مربوط به نازایی ناشی از عدم تخمک گذاری

مشکلاتی که به نازایی ناشی از عدم تخمک گذاری مربوط هستند عبارتند از:

عوامل رحمی بیشتر باعث سقط جنین می‌شوند تا نازایی. فیبروم‌ها و اندومتریوز از علل مهم رحمی در نازایی می‌باشند. درمان آندومتریوز  با کمک دارو، عمل جراحی و یا هردوی آنها امکان پذیر است . روش‌های درمانی هورمونی، عملکرد هورمون‌های تخمدانی که باعث می‌شوند بافت‌های جابجاشده رشد و خونریزی کنند را کاهش می‌دهند یا مانع کار آنها می‌شوند.

علل نازازیی

مواردی که علل نازایی زنان را شامل می شود:

  • اختلالات تخمک گذاری که به طور عمومی از آن به عنوان تنبلی تخمدان یاد می‌شود که جزو علل شایع نازایی بوده، ژنتیک در بروز آن نقش دارد و از بیماری‌هایی است که درمان‌های متنوعی برای آن یافت شده و معمولا خوش عاقبت‌تر از سایر علل نازایی است.
  • اختلالات در لوله‌های رحمی که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از علل نازایی در زنان است. انسداد لوله‌های رحمی می‌تواند به دلیل عفونت‌های مکرر لگنی، مشکلات مادرزادی، چسبندگی ناشی از بیماری آندومتریوز یا چسبندگی ناشی از عمل جراحی باشد. راه تشخیص این بیماری هیستروسالپنگوگرافی یا عکسبرداری از رحم با مواد حاجب رادیولوژی است که هر چند روش دردناکی است اماروش تشخیصی دقیق و مطمئنی است.
  • اختلال در ذخیره تخمدانی که در واقع به دلیل مشکلات ژنتیک، اشعه و برخی داروها، تخمدان‌ها به طور زودرس از کار افتاده و دیگر تخمک‌گذاری نمی‌کنند. این بیماری در واقع نوعی یائسگی زودرس است.
  • اختلال در شکل رحم که علت چندان شایعی نیست و بیشتر مواقع منجر به سقط‌های مکرر (نه‌ناباروری) می‌شود. این بیماری نیز با هیستروسالپنگوگرافی قابل تشخیص است.باید دانست که فیبروم‌ها(میوم‌ها)ی رحمی برخلاف تصور عمومی منجر به نازایی و نیاز به درمان ناباروری نمی‌شوند.
  • اختلالات سرویکس (دهانه رحم) که حدود ۵ درصد از علل نازایی در زنان را تشکیل می‌دهد و می‌تواند ژنتیک باشد.
  • در نهایت بیماری‌های ایمونولوژیک یا سیستمیک مثل نارسایی کلیه و کم کاری تیروئید که ضمن از کار انداختن سیستم‌های دیگر بدن موجب اختلال در عملکرد سیستم تناسلی و نازایی می شود.

معمولا در ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد علت مشکلات نازایی مربوط به مرد و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مربوط به خانم است. ممکن است هر یک از این افراد مشکلات مختلفی داشته باشند. در زوج‌ها ممکن است هم زن و هم مرد مشکل نازایی داشته باشد. همیشه مشکلات نازایی تنها یک علت ندارد. ممکن است خانمی هم مشکل تخمدانی و هم مشکل لوله‌ای داشته باشد. آقا هم به همین ترتیب. علل باید دقیق بررسی شود تا درمان‌ها آغاز شود.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان نازایی ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علل مشکلات نازایی مطالعه فرمایید.

منبع: پزشکان بدونم مرز. برترین ها. راسخون

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره