غذاهای کمکی برای کودکان شیرخوار
شروع غذای کمکی با سادهترین مواد غذایی باید باشد که در عین حال که انرژی لازم را دارد کمترین اثر آلرژنی را داشته باشد. اگر در پایان ۶ ماهگی غذای کمکی آغاز میشود بهتر است مادر مثلا فرنی را با شیر خود درست کند و موادی که در آن استفاده میشود در درجه اول باید برنج باشد زیرا آلرژن بودن آن از هر ماده دیگری کمتر است.
دادن گندم را باید تا پایان ۸ ماهگی به تاخیر انداخت. اگر شیر مادر کفاف ندهد میتوان فرنی را با شیر پاستوریزه یا شیر گاو یا شیرهای مدتدار درست کرد. بادام را نیز میتوان آسیاب کرد تا دانههای آن قابل هضم باشد. میتوان حریره بادام را از صافی رد کرد و شیره آن را به شیرخوار داد. مواد را به قدری ریز کنید که خوردن آن برای شیرخوار راحت باشد. بهتر است خود مواد جامد را هم به شیرخوار داد زیرا شیره آن بیشتر روغن و مواد جامد آن حاوی پروتئین است. بعد از فرنی و حریره نیز میتوان به شیرخوار سوپ داد. در سوپ باید از سادهترین مواد استفاده کنیم. به عنوان نمونه مقداری هویج، برنج و گوشت گوسفند را باید به حدی پخت که بتوان آن را له کرد تا قابل بلعیدن باشد.
بهتر است در ابتدا فرنی، حریره یا سوپ رقیقتر باشد و غلظت آن کمی از شیر مادر بیشتر باشد. به مرور میتوان غلظت آن را بیشتر کرد و در مدت کوتاهی به غلظتی شبیه هلیم رساند که به آسانی از قاشق نریزد. هر چه غذا رقیقتر باشد کالری آن کمتر است. به هر حال تمامی مواد غذایی را میتوان به مرور به کودک داد و اولویت بر آن است که غذاهایی به شیرخوار داد که کمترین اثر آلرژیزایی و بیشترین میزان کالری و مواد مغذی را داشته باشد. مثلا میوه خیلی پرکالری نیست و به عنوان اولین مواد غذایی مطلوب نیست. با این حال اگر مادر به دلایلی دوست دارد که به فرزندش میوه بدهد میتواند کمی موز رسیده را له کرده و به او بدهد. بین هر ماده غذایی که به کودک میدهیم بهتر است ۵ روز فاصله بگذاریم یعنی غذای کمکی را از فرنی شروع کنیم، ۵ روز بعد حریره و ۵ روز بعد سوپ بعد از چند هفته مادر این فرصت را دارد که تمامی مواد غذایی را به مرور به فرزندش بدهد.
منبع: بیتوته
فوق تخصص غدد و متابولیسم-رشد کودکان
آدرس : تهران خ شریعتی، متروی شریعتی، جنب حسینیه ارشاد، کوچه ارشاد، پلاک ۱، طبقه ۳، واحد ۲۱

دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.