[sbu_post_image]
یکی از دغدغه های خیلی افراد امکان رشد قد پس از بلوغ است. عمده رشد قد در آقایان تا پایان سن ۲۵ سالگی و در خانم ها تا پایان ۱۸ سالگی است ولی با این وجود امکان افزایش قد در همه افراد تا پایان عمر وجود دارد. مهمترین عامل افزایش قد غده هیپوفیز است که در زیر مغز قرار دارد و با ترشح هورمون رشد باعث افزایش طول و عرض استخوانها به افزایش قد کمک می کند.
کارشناسان می گویند دلیل کوتاهی زنان نسبت به مردان رژیم غذایی و مواد خاص است که در کودکی استفاده کرده اند. هزاران سال است که تغذیه مردان بهتر از زنان است و این دلیل اختلاف قد بین این 2 است. در جوامع معمولا می گویند پسر نیاز به خوردن بیشتری دارد تا یک دختر چون فعالیت او بیشتر است و با تحقیقات انجام شده زنان 2 برابر مردان سوتغذیه دارند.
بنابراین بیماریهایی مانند سوءتغذیه، كمبود ویتامین D و کمبود كلسیم كه موجب نرمی استخوان میشود، بیماری سلیاك (ناتوانی در تحمل گلوتن موجود در گندم)، كمخونیها، بیماریهای التهابی دستگاه گوارش، بیماریهای كلیوی مزمن، نارسایی قلبی، بیماریهای مزمن ریوی یا كبدی و كمكاری تیروئید از عوامل موثر در افزایش قد هستند. همچنین مصرف برخی داروها مانند داروهای كورتونی و اختلالات رشد داخل رحمی نیز ازعلل دیگر كوتاهی قد كودكان هستند.
البته در نزدیكی سنین بلوغ سرعت رشد كمتر خواهد شد. سرانجام در دوره بلوغ یك جهش رشد قدی وجود دارد كه به طور متوسط در پسران 25 تا 30 سانتیمتر و دختران 20 تا 25 سانتیمتراست. حداكثر جهش رشد قدی در دختران پیش از شروع عادت ماهیانه و در پسران در مراحل انتهاییتر بلوغ است.
برای آشنایی با روش افزایش قد پس از بلوغ، اینجا را کلیک کنید.
منبع: خبرگزاری دانا. پارسینه. جهان امروز