عوارض میان مدت دیابت

[sbu_post_image]

دیابت یک اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن انسولین به مقدار کافی در بدن وجود ندارد (دیابت نوع1) یا انسولین موجود قادر نیست اعمال خود را به درستی انجام دهد. در نتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می رود . در واقع نارسایی در تولید یا اثر انسولین و یا هر دوی این عوامل منجر به افزایش قند خون (هایپر گلیسمی) می شود . این امر در دراز مدت ضمن آسیب به اندام ها و بافت های گوناگون، عملکرد بدن را با اختلال روبرو می کند .

عوارض دیابت و کاهش رشد در کودکان

یکی از مسائل عمده ای که در کودکان دیابتی مطرح است وضعیت رشدی آنها است کودکان دیابتی همانند کودکان طبیعی باید رشد کنند و در زمان طبیعی وارد مرحله بلوغ شده و این مرحله را به خوبی پشت سربگذراند. اگر قند خون نوسان داشته باشد و دیابت بد کنترل باشد رشد کودک دچار اختلال می گردد.

دیابت و سفتی مفاصل کوچک

سفتی مفاصل کوچک خصوصا دست و پا یکی از عوارضی است که در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده می شود در صورتی که دیابت کنترل خوبی نداشته باشد، به علت رسوب قند متصل به کلاژن در مفاصل کوچک پس از مدتی این مفاصل دچار سفتی شده در نتیجه کودک دیابتی دچار اشکال در انجام تکالیف مدرسه می شود که یک علامت هشدار دهنده از عدم کنترل قند خون است.

آب مروارید (کاتاراکت)؛ یکی از عوارض چشمی دیابت

یکی از عوازض چشمی در دیابت است که به دلیل افزایش قند خون ایجاد می شود. این عارضه با عمل جراحی به خوبی قابل درمان می باشد ولی عوارض جراحی در بیماران دیابتی دور از انتظار نیست.

منبع:  نشریه افق طلائی سلامت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره