هر عمل جراحی، در هر قسمت از بدن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. بیمارانی که تحت درمان جراحی افزایش قد (به لحاظ درمانی و زیبایی) قرار میگیرند باید کنترل دقیق و پیگیری مرتبی داشته باشند.
جراحی افزایش قد و عفونت
یکی از عوارض شایع در جراحی افزایش قد احتمال عفونت در ناحیهای که دستگاه به پوست متصل بوده است (حدود یک سال، این دستگاه از طریق پوست به استخوان وارد میشود) که رعایت بهداشت فرد در اولویت قرار میگیرد، در جراحی افزایش قد محدودیتی برای افزایش استخوان وجود ندارد؛ البته باید به تدریج و آرام باشد، ولی اگر عضله بیش از اندازه کشیده شود، سفت میشود و محدودیت حرکتی در مفاصل ایجاد میکند برای مثال، اگر ساق پا را بیش از حد بلند کنند، عضله سه سر ساقی یا تاندون آشیل سفت میشود، پا به سمت پایین منحرف شده و نوک پنجه به سمت پایین تمایل پیدا میکند. بنابراین برای جراحی بلند کردن قد، فیزیوتراپی دقیق و کامل تحت نظر پزشک اهمیت ویژهای دارد.
جراحی افزایش قد و تاخیر در جوش خوردن استخوان ها
از عوارض دیگر آن، تاخیر در جوش خوردن (اگر استخوانسازی به اندازه صورت نگیرد) است که میتوان از پیوند استخوانی برای تحریک جوش خوردن استفاده کرد. در این روش از سلولهای استخوانساز در ناحیه لگن برای ساق و ران پا استفاده میکنیم، دررفتگی یا نیمه دررفتگی مفاصل بالا و پایین ران یا ساق پا از دیگر مشکلاتی است که فرد را درگیر میکند، کسانی که حفره لگنشان به اندازه عمق نداشته باشد و یک مفصل ناپایدار در لگن داشته باشند، وقتی قد فرد را بلند میکنند، دررفتگی در مفصل ران ایجاد میشود. البته پزشک با رادیوگرافی قبل از جراحی، میزان تحمل مفصل ران را بررسی میکند.
جراحی افزایش قد و آسیب های عصبی
مشکل دیگر، آسیبهای عصبی است. وقتی وایرها و پینها را از پوست به استخوان وارد میکنند، ممکن است اعصاب آسیب ببیند یا به دلیل افزایش استخوان، رشتههای عصبی بیش از حد کشیده شوند که پزشک در ویزیتهای مکرر عصبها را بررسی میکند. در واقع جراحی افزایش قد یک فرآیند طولانی با عوارض نسبتا طولانی و غیرقابل پیشبینی است، بنابراین پزشک قبل از جراحی مشکلات و عوارض را با بیمار در میان میگذارد، حتی با افرادی که این عمل را انجام دادهاند جلسههایی میگذارند تا فرد تصمیم منطقی بگیرد.
منبع: پرشین وی