علت کوتاهی قد کودکان و درمان آن

[sbu_post_image]

یکی از عوامل کمبود رشد قدی، کمبود ترشح هورمون رشد توسط غده هیپوفیز است که تنها در این حالت هورمون رشد تزریق می‌شود و دیگر موارد تزریق هورمون رشد مانند هورمون‌هایی که برای بدن‌سازی و به عنوان دوپینگ مصرف می‌شود، غیرمجاز است.
معمولا مشکلات تولید هورمون رشد توسط غده هیپوفیز شایع نیستند و تزریق هورمون رشد نباید به جز موارد کم‌ کاری غده هیپوفیز انجام شود چرا که وجود بیش از اندازه هورمون رشد در بدن، عوارضی مانند افزایش قند خون و نارسایی‌های استخوانی (بدشکلی اسکلت) را در پی دارد.
قد نرمال و مناسب فرمول خاصی دارد که این فرمول برای پسرها، میانگین قد مادر و پدر به اضافه 6.5 و برای فرزند دختر خانواده نیز میانگین قد پدر و مادر به اضافه 2، منهای 6.5 است که در صورت قرارگیری فرزندان خانواده در این فرمول، فرد کوتاهی قد ژنتیکی نداشته و رشد وی طبیعی است.
از آنجا که صفحات رشد بعد از سن بلوغ یعنی 13 یا 14 سالگی در دختران (یک سال پس از آغاز عادت ماهانه) و 16 یا 17 سالگی در پسران بسته می‌شود، درمان علل عدم رشد قدی بعد از این سنین امکان‌پذیر نیست.
با توجه به این‌ که در هر سن، رشد قدی خاصی برای فرد انتظار می‌رود، به خانواده ها توصیه می‌شود با چک کردن سالیانه و به موقع فرزندان خود با منحنی رشد، در صورت وجود مشکلات رشد قدی هرچه سریع‌تر اقدام به درمان این مشکلات کنند.

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره