post_image

علایم اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ در زنان اغلب بصورت بی نظمی یا خونریزی شدید در دوران پریود خود را نشان می دهد. خونریزی قاعدگی قسمتی از سیکل قاعدگی می باشد. در یک سیکل قاعدگی بدن زنان تغییراتی می کند تا هر ماه برای باردار شدن آمادگی داشته باشد. یک سیکل قاعدگی از اولین روز خونریزی قاعدگی شروع می شود. متوسط زمان یک سیکل قاعدگی نرمال ۲۸ روز است. اما یک سیکل نرمال ممکن است از ۲۳ تا ۳۵ روز متفاوت باشد.

علائم و نشانه های اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ

ﻋﻼﺋﻢ اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ اﺳﺎﺳﺎ در دوران ﺑﻠﻮغ و ﺑﻮﯾﮋه در زﻧﺎن در دوران ﻋﺎدت ﻣﺎﻫﺎﻧﻪ، در دوران ﺑﺎرداری، پس از وﺿﻊ ﺣﻤﻞ و در دوران یائسگی ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﻛﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺳﺎل ﻫﺎی ﻋﻤﺮ یک زن را ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻗﺮار دﻫﻨﺪ. شایعترین ﻋﻼﺋﻢ ناخوشایند اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ ﺷﺎﻣﻞ، خونریزی شدید قاعدگی ، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، افزایش وزن، ﻧﻮﺳﺎﻧﺎت ﺧﻠﻘﯽ، ﻛﺎﻫﺶ ﻣﯿﻞ ﺟﻨﺴﯽ، ﭼﺮب یا ﺧﺸﻚ ﺷﺪن ﭘﻮﺳﺖ، اﺣﺴﺎس ﺧﺴﺘﮕﯽ، ﻣﺸﻜﻼت ﺧﻮاب، ﻧﺎﻣﻨﻈﻢ ﺷﺪن ﻋﺎدت ﻣﺎﻫﺎﻧﻪ، ﻋﻼﺋﻢ آلژیک، رﺷﺪ زیاد از ﺣﺪ ﻣﻮﻫﺎ، وﻟﻊ شدید ﺑﺮای ﺧﻮردن شیرینی ﻫﺎ، ﺳﺮدرد و ﻣﯿﮕﺮن، اﺿﻄﺮاب و تحریک پذیری، ﺗﻐﯿﯿﺮات دﻣﺎﯾﯽ ﺑﺪن، ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎی ﻣﺠﺎری ادراری، اﻛﻨﻪ و ﺑﺜﻮرات ﺟﻠﺪی و ﺳﻨﺪرم ﭘﯿﺶ از ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ.

علل اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ

ﺣﺘﯽ اﮔﺮ علایم اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ از ﻧﻈﺮ ﺣﺠﻢ ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ ﺧﯿﻠﯽ ﻧﺎﭼﯿﺰ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﻋﻮاﻗﺐ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ و ﺟﺪی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﻣﺎ اﺑﺘﺪاﯾﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ در ﺑﺮوز اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از:

  • ﻛﻤﺒﻮد دریافت رﯾﺰﻣﻐﺰی ﻫﺎ: اﮔﺮ ﻣﻮاد ﻣﻐﺬی ﺑﻪ ﻣﻘﺪار ﻛﺎﻓﯽ ﺑﻪ ﺑﺪن ﺑﺮﺳﺪ ﺗﻤﺎم اﺑﺰار ﻻزم ﺑﺮای ﺣﻔﻆ ﺗﻌﺎدل ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻃﺒﯿﻌﯽ ﻓﺮاﻫﻢ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
  • اﺳﺘﺮس و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ زیاد ﻏﺪد ﻓﻮق ﻛﻠﯿﻮی: اﺳﺘﺮس یکی از ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی اﺻﻠﯽ در ﺑﻪ ﻫﻢ زدن ﺗﻌﺎدل ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ اﺳﺖ و ﺗﺤﺖ اﺳﺘﺮس ﻫﺎی ﻃﻮﻻﻧﯽ ﻣﺪت ﻏﺪد ﻓﻮق ﻛﻠﯿﻮی ﻛﻪ ﻫﻮرﻣﻮن ﻫﺎی ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﺮس را ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ ﻛﻨﻨﺪ ﻧﻤﯽ ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﻛﺎر ﺧﻮد را ﺑﻪ درﺳﺘﯽ اﻧﺠﺎم دﻫﻨد.

درمان اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ

بر طبق شدت نشانه های تغییرات هورمونی، زنانی که می توانند ناراحتی ها را تحمل کنند، زندگی روزمره خود را بدون مصرف هیچ دارویی سپری می کنند. اما به هر حال دکتر شما ممکن است تغییراتی را در شیوه زندگی شما توصیه کند که در کاهش علائم اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ موثر باشد. و یا حتی داروهایی را برای متعادل کردن هورمون ها تجویز نماید. در ادامه گزینه هایی وجود دارد که ممکن است پزشک به شما توصیه کند:

  • تغییرات در شیوه زندگی : بعضی اوقات تغییرات در شیوه زندگی به کاهش خطرات ناشی از اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ کمک می کند.
  • رژیم غذایی محسوس ، ورزش منظم و برنامه خواب منظم ، راه هایی ساده برای سالم نگه داشتن وضعیت درونی بدن است.
  • معالجه با دارو: عموما هورمون های مصنوعی برای درمان اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ تجویز می شود.

گاهی علاوه بر داروهای معمول ، یک داروی ضد افسردگی را نیز توصیه می شود.

بعضی از داروهای ضد افسردگی مثل Celexa ، Pristiq و یا Effexor می تواند به کاهش علائم اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ کمک کند. در حالیکه عموما داروهای دیگری مثل Prempro برای علائم یائسگی در زنان تجویز می شود، اما بطور کلی پروژسترون و استروژن های مصنوعی نیز برای تعادل هورمونها تجویز می شوند.

در مواردی که درک نشانه های اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ در زنان سخت می شود، تست های ژنی از طریق اوره ، بزاق یا خون برای فهمیدن به ما کمک میکند. از زمانی که دکتر بیماری شما را تشخیص دهد، یک برنامه درمانی که ترکیبی از دارو، هورمون های مصنوعی و تغییرات در شیوه زندگی ممکن است  نیازهای شما را برطرف کند. از همه مهم تر باید توجه داشته باشید که به محض اینکه با علایم اختلالات ﻫﻮرﻣﻮﻧﯽ مواجه شدید با پزشک مشورت کنید. هرچه سریعتر اقدام کنید، تغییرات شیمیایی بدن شما زودتر به تعادل می رسد.

برای آشنایی با ” علل اختلالات هورمونی ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: آفتاب. آزمایشگاه نیلو. آی بانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره