علائم و نشانه های بلوغ زودرس

post_image

هنگامی ‌که بلوغ در سنین پایین شروع شود، رشد قدی کودکان بیشتر می‌ شود و به نسبت کودکان هم سن خود، قد بلندتری خواهند داشت ولی پس از ۲ یا ۳ سال رشد قدی متوقف می ‌شود و آن ها در نهایت، بزرگسالان کوتاه قدی خواهند شد. از نظر شکل فیزیکی و ظاهری بدن نیز ممکن است مشکلاتی دیده ‌شود. به علاوه، از نظر روانی نیز این کودکان دچار مشکلات زیادی خواهند شد.

علائم بلوغ زودرس

رشد سینه‌ ها یا ایجاد قاعدگی در دختران کم‌ سن یا رویش‌ موهای صورت و کلفتی صدا در پسران کم‌ سن در مقایسه با سایر همسالان خود، باعث بروز اضطراب شدید در این کودکان و والدین آن ها می ‌شود. بنابراین درمان باید بسیار زود شروع شود (قبل از سن استخوانی ۱۲ سال برای دختران و ۱۳ سال برای پسران)‌. درصورت موفقیت، پزشک درمان را تا رسیدن کودک به سن طبیعی بلوغ ادامه می ‌دهد و سپس قطع می ‌کند تا بلوغ به‌ طور طبیعی و در سن طبیعی پیش رود.

آگاهی والدین از نشانه های بلوغ زودرس

در واقع، آگاهی والدین از نشانه‌ های بلوغ زودرس و مراجعه زود و به ‌موقع، موفقیت درمان را به ‌دنبال دارد. نکته مهم این است که هوش این نوجوانان طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از نوجوانان هم سن خودشان است ولی به‌ دلیل تغییرات ظاهری و نیز تأثیر هورمون ‌ها، ممکن است دچار اختلالات رفتاری، حالت‌ های تهاجمی و حتی افسردگی شوند.
والدین باید با ایجاد یک رابطه صادقانه و دوستانه با دختر یا پسر مبتلای خود، برای او توضیح دهند که پیدایش این تغییرات در چه سنی طبیعی است و حالا که در او به‌ صورت زودرس ایجاد شده، چه مراقبت ‌ها و درمان‌ هایی ضروری است. ارتباط والدین با مربیان و معلمان آموزشی آن ها، در برقراری ارتباط دوستانه این نوجوانان با هم سن و سال‌ های خود بسیار حیاتی است.
در محیط مدرسه است که بی ‌توجهی به شرایط جسمی و روحی این کودکان باعث بروز مشکلات روانی جدی می ‌شود و بنابراین معلمان آگاه و دلسوز در برقراری ارتباط طبیعی بین این نوجوانان و همکلاسی های شان نقش کلیدی دارند.
در برخی موارد، روش‌ های جراحی برای درمان توده ‌هایی که در مغز به‌ صورت نابجا، هورمون ترشح می‌ کنند، استفاده می ‌شود.

منبع: تبیان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره