سبزیجات و کنترل دیابت

[sbu_post_image]

سبزيجات منبع با ارزش ويتامينها هستند لازم است در هر وعده با توجه به عادات غذایی خانواده به صورت خام مانند سالاد و يا پخته شده در غذاها استفاده شوند.
در بين سبزيجات اقلامي مانند هویج ، سیب زمینی و چغندر قند دارای کربوهيدرات به شکل نشاسته يا قند است و لازم است به مقدار کمتر مصرف شوند. اين سبزيجات در صورتيکه پخته شده باشند نشاسته و قند انها جذب مي شود و باعث افزايش قند خون مي شود. مثلا مصرف هويج خام تاثير زيادي در افزايش قند خون ندارد  ولي انواع پخته يا اب هويج در صورتيکه زياد مصرف شود مي تواند باعث بالا رفتن قند خون شود.
در صورتيکه درتهيه غذاها به جاي مواد نشاسته اي از سبزيجات به مقدار بيشتر استفاده شود افزايش قند خون پس از غذا کمتر ايجاد مي شود (مانند استفاده از سبزي به جاي سيب زميني در تهيه انواع کتلت و کوکو، استفاده از گوجه فرنگي، فلفل دلمه ،کلم برگ خرد شده به جاي سيب زميني و رشته فرنگي در تهيه سوپها و مواد ماکاروني)
سبزيجات موادي به نام فيبر دارند که باعث مي شود قند و نشاسته غذاها ديرتر جذب شود و افزايش قند خون بلافاصله بعد از مصرف غذا ايجاد نشود.

دکتر دهقان منشادی، متخصص غدد و متابولیسم کودکان در تهران

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره