روش های افزایش قد نوجوانان و جوانان

[sbu_post_image]

یکی از بیشترین مراجعات مکرر به مطب های تغذیه و غدد برای کودکان نوجوانان گرفتن توصیه ها و برنامه غذایی برای افزایش قد می باشد. متاسفانه افزایش وزن در این گروه سنی باعث میشود قد گرفتن به میزان لازم اتفاق نیفتد.

هر فردی كه مایل است قد خود را فزایش دهد باید پروتئین مورد نیازش را هر روز و به خصوص چند مرحله در طول روز دریافت کند. بهتر است پروتئین مصرفی از منابع پروتئین حیوانی باشد مثل : گوشت گوسفند و گاو، مرغ و ماهی، تخم مرغ و شیر.

در میان املاحی که برای رشد قدی لازم اند کلسیم، فسفر، منیزیم، روی و فلوئور از اهمیت خاص برخوردار می باشند. منابع کلسیم؛ لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر خامه و بستنی است. فسفر و منیزیم درگوشت و دیگر منابع پروتئین و حبوبات فراوان است. فلوئور نیز در آب موجود است و آب مصرفی بایستی محتویppm یک فلوئور باشد. تحقیقات اخیر، اذعان می دارد که مصرف روی به مقدار کافی سبب رشد قدی شایسته خواهد شد، در خاورمیانه و خصوصا ایران مصرف کم روی باعث کوتاه قدی می شود. به علاوه با فقدان روی سطح توانایی های مغزی و ایمنی بدن پایین آمده و ابتلا به بیماری های مسری زیادتر رخ می دهد.

توصیه متخصصان خوراک غذایی ؛ مصرف روزانه یکصد و پنجاه گرم گوشت، نصف تا یک لیوان حبوبات پخته، دو تا سه لیوان شیر و لبنیات به همراه سبزیجات فراوان .

تاثیر مکمل های غذایی بر افزایش قد

نوجوانانی که در سنین رشد می باشند و افزایش قد خوبی ندارند می توانند با مصرف مکمل ویتامین ها و املاح، براساس دستور و مصرف هفتگی آهن، رشد قدی شان را بهبود بخشند. پس توصیه می شود کسانی که می خواهند قد بلندتری داشته باشند هفته ای یکبار جگر و دو بار غذای دریایی میل کنند و هر روز چند عدد، بادام، بادام زمینی و گردو بخورند. غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو، جگر و دانه های روغنی حاوی املاح فراوانی می باشند و فوائد بسیاری برای نوجوانان دارند.

شانس افزایش قد

دختران تا زیر دوازده سال و پسران زیر چهارده سال از شانس بسیار بالایی برای افزایش قد خود برخوردارند اما دختران زیر هجده سال و پسران زیر بیست سال شانس متوسطی برای افزایش قد دارند.
ختران بالای بیست و پسران بالای بیست و سه سال نیز دارای شانس افزایش قد کمی هستند.

برای آشنایی با روش افزایش قد بالغین، اینجا را کلیک کنید.

منبع: دانشنامه سلامت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره