رشد موهای مردانه در خانم ها

[sbu_post_image]

موهای زائد و یا به عبارتی رشد موهای مردانه در خانم‌ها معضلی است که می‌تواند مشکلات روحی، روانی و حتی اجتماعی را در پی داشته باشد. رشد موهای زائد افزایش یابنده است. به طوری که از یک نقطه شروع و به هزاران مو ختم می‌شود و می‌تواند مناطق مختلف صورت و یا بدن را در بر گیرد و با ایجاد نمای مردانه موجب از بین رفتن ظرافت صورت و اندام بدن می‌شود.

علت رشد موهای مردانه در خانم ها

غالباً  علت رشد موهای مردانه در خانم ها سطوح بالای آندروژن می باشد . شرایطی که منجر به سطوح بالای آندروژن می شوند عبارتند از :

  • سندرم تخمدان پلی کیستیک و رشد موهای مردانه

این سندرم معمول از عدم تعادل در هورمون های جنسی ناشی می شود و منتج به قاعدگی های نامنظم ، چاقی ، ناباروری و وجود کیست هایی در تخمدانها می گردد . سندرم تخمدان پلی کیستیک معمول ترین علت قابل شناسایی هیرسوتیسم می باشد .

  • سندرم کوشینگ و رشد موهای مردانه

سندرم کوشینگ یک وضعیت است که در آن بدن با مقادیر بالای هورمون کورتیزول در معرض قرار می‌گیرد. کورتیزول، یک هورمون استروئیدی است که به عنوان پاسخ به استرس ترشح می‌شود. این سندرم زمانی ایجاد می‌شود که غدد آدرنال (غدد مترشحه هورمون که درست بالای کلیه‌ها قرار دارند) مقادیر زیادی کورتیزول تولید کنند، یا زمانی که فرد برای مدت زمان طولانی داروهای شبه کورتیزول مصرف کند. افزایش سطح کورتیزول منجر به عدم تعادل هورمون‌های جنسی در بدن می‌شود و باعث رشد موهای مردانه در زنان می‌شود.

  • هیپرپلازی مادرزادی غده آدرنال و رشد موهای مردانه

هیپرپلازی به افزایش غیرطبیعی تعداد سلول‌های طبیعی در یک عضو اشاره دارد که باعث افزایش حجم آن می‌شود. این شرایط ارثی ممکن است به وسیله تولید غیرطبیعی هورمون‌های استروئیدی مانند کورتیزول و آندروژن توسط غدد آدرنال توصیف شود.

در برخی موارد، رشد موهای مردانه در زنان ممکن است ناشی از تومور ترشحی آندروژن در تخمدان‌ها یا غدد آدرنال باشد. همچنین برخی داروها می‌توانند منجر به رشد موهای مردانه در زنان شوند، به عنوان مثال دانازول که برای درمان اندومتریوز تجویز می‌شود.

گاهی اوقات، علت دقیق رشد موهای مردانه در زنان قابل شناسایی نیست. وقتی موهای زائد در زنانی که سطوح نرمال آندروژن و سیکل‌های قاعدگی منظم دارند رشد بی‌رویه داشته باشند و هیچ یک از عوامل فوق الذکر در آنها صدق نکند، این وضعیت به عنوان “هیرسوتیسم ناشناخته” شناخته می‌شود. به این معنا که هیچ دلیل قابل شناسایی برای نارسایی آنها وجود ندارد. این حالت بیشتر در جمعیت‌های نژادی خاص دیده می‌شود.

برای درمان رشد موهای مردانه در زنان، ابتدا باید علت پرمویی را پیدا کرد. به عنوان مثال، اگر علت آن عوامل هورمونی باشد، باید از داروهای هورمونی استفاده شود. و اگر علت آن مصرف دارو باشد، باید با مشورت پزشک معالج دارو را قطع کرد. در صورت وجود توده‌های مشکوک در تخمدان، مغز یا فوق کلیه، باید آنها را با دارو یا جراحی درمان کرد. در بسیاری از موارد، الکترولیز (سوزاندن موها از ریشه) نیز ممکن است با مشورت و نظر پزشک معالج مورد استفاده قرار گیرد. در واقع، تنها راهی برای از بین بردن دائمی موها، الکترولیز است و معمولاً برای هر فولیکول مو نیاز به بیش از یک جلسه درمانی است.

برای آشنایی با ” درمان هیرسوتیسم با الکترولیز ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: پزشک شما. سه نسل.دکتر سلام

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره