[sbu_post_image]
یکی از بیماریهایی که به تغییراتی در استخوان منجر می شود، راشیتیسم است. این بیماری، تظاهری از کمبود ویتامین D است. کمبود ویتامین Dموجب تغییراتی در استخوان ها می شود که در کودکان راشیتیسم و در بالغین استئومالاسی گفته می شود. در مورد این عارضه کمبود دو عامل ویتامین D و نور آفتاب حایز اهمیت است.
ویتامین D باعث تسهیل جذب کلسیم و فسفر از روده می شود و امواج ماوراءبنفش خورشید باعث فعال شدن ماده مخصوص در پوست می شود که بعداً به ویتامین D تبدیل می شود.
این بیماری در بین بچه هایی که از نور آفتاب به میزان کافی بهره نمی برند و همچنین دچار تغذیه بد و ناکافی هستند، دیده می شود. عیب استخوانی شدن که نقص اساسی در این بیماری است، موجب به وجود آمدن استخوان های نرم می شود. وقتی طفل با راشیتیسم شروع به راه رفتن می کند، استخوان های او در پاسخ به فشار مکانیکی خم می شوند و انواع مختلف تغییر شکلهای ساختمانی در اسکلت به وجود می آید که از جمله می توان از ساق پای قوس دار نام برد.
انحراف مهره های پشت و ستون فقرات به علت نرمی استخوان
ناهنجاریهای اندامی، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. شاید مهمترین آن شکل بندی و ساخت اسکلت بدن باشد. گاهی به افرادی بر می خوریم که از بدو تولد پشت خم شده ای دارند، درست مانند پدرشان به نظر می رسد که برخی از کودکان با پیچیدگی های عضلات و رباطهای سست بدنیا می آیند و بالاخره هرچه قدر هم که ویتامیل D به آنها داده شود، دارای سر زانوهای بد شکل و ناهنجار می گردند عده دیگری از اطفال بدن بسیار خشک و منقبض دارند.
بعضی از بیماری ها مثل نرمی استخوان وفلج اطفال می توانند تأثیر بسزایی بر روی ناهنجاریهای اندامی داشته باشند. یک بیماری و یا خستگی دایم و مفرط هم می تواند دلایلی باشد برای اینکه طفل ناموزونی اندام از خود نشان دهد. گاهی اوقات چاقی باعث راه رفتن ناموزون و سنگین، زانوهای بد حالت یا کف پای صاف می شود. لاغری مفرط، ممکن است باعث شود که یک نوجوان حساس، سردرگریبان فرو کند یعنی گردن و سر را به داخل شانه ها و به طرف تو بکشد.
کودکی که بد می نشیند، بد راه می رود و یا ناهنجاری و ناموزونی اندام دارد، باید مرتب به وسیله پزشک متخصص نرمی استخوان معاینه گردد تا اطمینان حاصل شود که دچار هیچ بیماری خاصی نمی باشد. بعضی از کودکان به دلیل عدم اطمینان به خود، ناموزونی اندام دارند. این عدم اطمینان می تواند به علت گوشه و کنایه های متعدد والدین، دشواری های برخوردی در مدرسه، یا عدم رضایت کافی از زندگی اجتماعی خودشان باشد. وقتی والدین متوجه شوند که چه قدر حالتهای روحی بر ناهنجاری و ناموزونی های اندام تأثیر دارند، با دید و قضاوت بهتری خواهند توانست این ناموزونی را بر طرف کنند. والدین همیشه به طفل گوشزد می کنند که شانه هایش را به سمت عقب و خود را صاف و مستقیم نگه داشته، راه برود، بنشیند و بلند شود. کودکی که دایم با پشتی خم شده، زندگی می کند، هیچ گاه نخواهد توانست اندامی هماهنگ و هنجار یا موزون داشته باشد. البته اگر این گوشزدها و کنایه ها باز هم ادامه داشته باشند، به طور طبیعی قادر به تصحیح این وضعیت خود نخواهد بود. معمولاً طفل از زمانی که معلم یا پزشک برایش نحوه ی صحیح اندام را توضیح می دهد سعی می کند که ایرادهای خود را بر طرف نماید. در این موقعیت کودک احساس خواهد که با او رفتاری مثل یک بالغ و بزرگسال داشته اند و تمایل بیشتری به توجه کردن به این توصیه ها از خود نشان خواهد داد. این پیشنهادها برایش مفیدتر از توصیه های والدین جلوه می کند. با وجود این شما والدین می توانید با پیشنهاد درباره ی چند تمرین ورزشی، لازم، کودک را کمک نمایید. البته به هنگام این عمل، مهربانی را فراموش نکنید، اما نقش اصلی شما پدر و مادر این است که از نظر روحی و روانی به طفل خود کمک کنید، زندگی اجتماعی، خانوادگی و مدرسه ای وی را آسانتر و سعادتمندتر نماییم، به او با رفتار خود بفهمانید که فردی طبیعی و متعادل است که خانواده اش را محترم می شمارد و خانواده اش نیز او را محترم می دانند.
درمان نرمی استخوان به وسیله حرکات نرمشی پزشکی ممکن است در بعضی از موارد توصیه شود که فقط در دراز مدت نتیجه بخش می باشد. ورزش شنا که دایم انجام شود، بهترین معالجه برای اینگونه ناهنجاری های اندامی می باشد.
آشنایی با درمان نرمی استخوان یا راشیتیسم (کلیک کنید)
منبع: کتاب قد بلند شویم