post_image

مرض قند از آن دست بیماری‌هایی است که پیر و جوان نمی‌شناسد و درصورت وجود عوامل مؤثر در ابتلا به مرض قند شخص به عوارض و علائم دیابت گرفتار می‌شود که باید هرچه زودتر درمان شود. دیابت یا مرض قند، یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.

نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط مکانیزم‌های مختلفی است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در مرض قند نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع دو مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.

نشانه های مرض قند

نشانه های بیماری دیابت (مرض قند):

۱- ادرار بیش از حد، زیرا بدن می­خواهد از قند اضافی خون خلاص شود.
۲- احساس خستگی فراوان
۳- احساس غیر عادی تشنگی، چرا که بدن نیاز به جایگزینی مایعات دفع­شده دارد.
۴- حالت تهوع(دل آشوب).
۵- تاری دید.
۶- احساس گرسنگی در عین کاهش وزن.
۷- عفونت­های پیاپی.
۸- زخم­های پوستی التیام­ناپذیر در مراحل پیشرفت بیماری.
باید توجه داشت که ممکن است علایم مرض قند برای همه یکسان نباشد:
امکان دارد نشانه های مرض قند نوع ۲، به تدریج بروز کند.
احتمال دارد بعضی اشخاص اصلا علائمی نداشته باشند.
بسیاری افراد دچار بیماری قند نوع ۲ هستند و خود نمی­دانند.

مرض قند اگر به موقع کنترل و درمان نشود ممکن است به مشکلات بهداشتی شدیدی همچون نابینایی، آسیب به قلب و رگ­های خونی و لطمه دائمی به اعصاب منتهی گردد. مراجعه مرتب به پزشک جهت معاینه و بحث و گفتگو پیرامون چگونگی رویارویی با مرض قند، رمز سالم ماندن فرد است.

درمان مرض قند و دیابت

از آنجا که در مرض قند سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد. از این‌رو میزان قند خون افزایش می‌یابد (هایپرگلایسمی). وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکرووسکولار مرض قند ایجاد می‌شوند که می‌توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند. همچنین مرض قند با افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد. لذا غربالگری و تشخیص زودرس مرض قند در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از عوارض مرض قند موثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.

بسیاری از افراد پس از آغاز درمان مرض قند و استفاده از تجویزهای دارویی حتی از قبل هم چاقتر می‌شوند و این بدان علت است که تقریباً تمام داروهایی که برای بهبود این افراد تجویز می‌شود آنها را گرسنه می‌کند و باعث می‌شود که کبد مازاد انرژی را به چربی تبدیل نماید. به منظور جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون پس از صرف غذا مقداری انسولین در خون وارد می‌کند و انسولین با راندن قندها به درون یاخته‌ها از وقوع این امر جلوگیری می‌کند. اما انسولین و تمام داروهایی که از آن ساخته می‌شوند باعث می‌شوند که شما همواره احساس گرسنگی کنید و بداقبالی شما برای یک حمله قلبی را افزایش می‌دهد. بنابراین مهم‌ترین هدف در تجویز انسولین این است که با کمترین میزان مصرف انسولین بتوانیم از بالا رفتن ناگهانی قند خون جلوگیری بعمل بیاوریم.

برای آشنایی با ” درمان دیابت با انسولین ” بر روی لینک کلیک کنید.

منبع: پزشکی. همشهری آنلاین. پیشتاز طب. پایگاه اطلاع رسانی حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره